Categories: Partide

Noua si nu prea pentru presedintia CJ! Robu: Nu inteleg de ce atata pasiune

PNL Timiș începe evaluarea candidaților pentru funcția de președinte al CJ. Copreședintele Nicolae Robu nu înțelege de ce e așa mare agitație în jurul subiectului și susține că nu a fost vorba niciodată ca funcția să revină unui fost „portocaliu”. În cursă sunt, teoretic, trei „pedeliști” și șase „vechi liberali”.

Cei aproximativ 75 de liberali care vor să prindă lista pentru CJ Timiș la alegerile din iunie au avut termen până joi, 18 februarie, la ora 15, pentru a-și depune fișele de candidatură și listele cu semnături de susținere, cel puțin 200. Oamenii au avut două săptămâni să-și adune iscăliturile. Unii s-au conformat termenului, așa cum trebuia, alții au obținut amânări! Acum, copreședintele Nicolae Robu anunță încheierea perioadei de înscriere și susține că nu înțelege toată agitația în jurul acestui subiect. „Toți candidații au depus actele. Am spus că, până începem evaluarea, dacă se mai trezește cineva, se poate înscrie. Atâta pasiune inutilă se pune pentru funcția de președinte. Oricum va trebui să creăm o majoritate în jurul acelui X. Dacă nu vom reuși, va trebui să apară un Y. Ce atâta pasiune?”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu.

Conform copreședintelui PNL Timiș, evaluarea propriu-zisă va începe miercuri, 24 februarie. „Săptămâna viitoare vrem să votăm. Deci în prima săptămână din martie vom ști numele candidatului la președinția CJ”, a mai precizat Nicolae Robu. Acesta spune categoric că nu s-a pus niciodată în discuție atribuirea președinției CJ către un fost „portocaliu”. „Vreau să clarific un lucru. În abordarea mea nu mai există în PNL foști «peneliști» și foști «pedeliști». Suntem peneliști și trebuie să promovăm oamenii cei mai potriviți în diversele poziții, dacă vrem să facem politică adevărată, să răspundem nevoilor comunității și să facem performanță. Dacă vrem să ne jucăm propriile interese sau interese de grup, operăm tot cu paradigme de genul acesta. Ce contează de unde provine unul sau altul? N-a fost vorba de nicio paritate la nimic”, a explicat Robu. În cursa internă pentru președinția CJ Timiș s-au înscris, teoretic, nouă candidați: Ciprian Bogdan, Ovidiu Drăgănescu, Bogdan Ghelbere, Alin Nica, Liliana Oneț, Marin Popescu, Alin Popoviciu, Cosmin Tabără și Marian-Constantin Vasile. Conform unor surse, unii dintre ei nu ar fi depus însă actele nici până acum, iar alții ar putea renunța la competiție înainte de votul final.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago