Categories: Primăria Timişoara

Robu: Stoia este un PSD-ist pe care-l vorbesc de bine, pentru ca merita!

De la „incapabil intelectual să ocupe funcția de viceprimar”, la mulțumiri publice, pentru că a votat bugetul și își vede de treabă. E drumul pe care l-a străbătut, în mai puțin de doi ani și jumătate, social-democratul Traian Stoia, în opinia primarului Nicolae Robu.

În noiembrie 2013, când USL începuse să dea semne de boală, primarul Nicolae Robu se declara total nemulțumit de colaborarea cu „vicele” social-democrat Traian Stoia. „A lansat o mulţime de calomnii la adresa mea, o mulţime de neadevăruri (…) Pot vorbi de abuzuri, pentru că un viceprimar are un mandat dat prin dispoziţie a primarului, cu atribuţii, şi nu are voie să facă ce-l taie capul. Traian Stoia procedează – pentru că asta este mentalitatea se pare – în cel mai primitiv stil comunist, specific perioadei de dictatură a proletariatului, sau dacă vrem, în stilul în care au acţionat legionarii”, spunea Robu. Edilul spera ca partenerii de la vremea respectivă, cei din PSD, să înțeleagă că Stoia „nu are capacitatea intelectuală de a fi viceprimar al Timişoarei”.

De atunci, Robu i-a luat… secretarele lui Stoia, i-a tăiat și din responsabilități, dar, de ceva luni, armonia pare să se fi reinstalat pe CD Loga 1. La ultimul plen, „vicele” social-democrat a votat în favoarea bugetului local, în totală contradicție cu restul colegilor săi. Robu i-a mulțumit public, vineri, pentru atitudine. „Eu am tăria să spun, și nu e prima oară când o fac, că de multă vreme încoace viceprimarul Traian Stoia se comportă foarte responsabil în funcția de viceprimar și-și onorează poziția pe care o ocupă. Este un PSD-ist pe care-l vorbesc de bine, pentru că am motive să o fac (…) Acum nu pot decât să-l laud încă o dată pentru faptul că a avut tăria să voteze împotriva sarcinilor de partid, a votat pentru Timișoara (…) La fel, îi mulțumesc și îl laud pe Flavius Boncea, care și el a înțeles că nu ne putem juca așa cu bugetul Timișoarei numai pentru că ne șoptește cineva”, a spus primarul.

Întrebat cum a fost… drumul de la „incapabil intelectual” la laude, Nicolae Robu a explicat prompt. „V-am mai spus și altă dată că Traian Stoia nu a mai făcut lucruri care să mă deranjeze, lucrurile care să-i arate lipsa de loialitate față de echipa din care face parte. V-am mai spus că i-am dat sarcini punctuale și s-a achitat de ele”, a afirmat edilul. Capitolul „secretară pentru Stoia” nu este încă rezolvat, dar nu din vina lui Robu. „Pe cele două secretare pe care le-am luat nu le-am dat înapoi, pentru că ele fac alte munci decât cele de secretariat, în primărie. Sunt foarte necesare, nu numai utile la Direcția Tehnică, de unde era detașate. I-am spus că putem să facem o angajare dacă dorește să aibă o secretară, pentru că merită să aibă una. I-am spus că putem din interior, dacă identificăm o persoană din interior (…) Dânsul a decis că se descurcă, dar că apreciază propunerea pe care am făcut-o”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

15 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

52 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago