Categories: Sport

Scandalul Alergotura, in pasi repezi spre sala de judecata

Constantin Dumitra, președintele Atletic Club Maraton, vrea să-i dea în judecată pe cei de la Asociația Club Alergotura, dacă nu renunță la acest nume în câteva zile. „Învinuiții” studiază și ei aceeași posibilitate.

Constantin Dumitra, președintele Atletic Club Maraton, a înregistrat, în 2015, la OSIM, numele „Alergotura”, deranjat de evenimentele organizate sub acest nume de voluntari. Un an mai târziu, i-a somat pe cei de la Clubul Alergotura să nu mai folosească acest nume. „Noi am făcut evenimente cu tradiție, ei și-au însușit evenimentele noastre, la maraton, la cros nocturn. Au venit la evenimente, le-au postat în presă, au făcut poze și au spus «uite ce am făcut noi». Am brevetat Alergotura, pentru că nu se mai poate. (…) Era unica posibiltate de a stopa continuarea acestor lucruri murdare. Tot respectul pentru ce au făcut, dar să continue acest program, să nu-și însușească evenimentele noastre. Nu te bagi peste Maraton Timișoara! Eu îl organizez și tu îți faci imagine? Vorbim de fair-play? Maraton Timișoara a fost maraton internațional, nu maraton de caritate”, spune Constantin Dumitra. Acesta susține că Alergotura nu au căutat să stingă diferendul. „Nu au căutat dialog, nu au căutat o comunicare. Au adus un prejudiciu Atletic Club Maraton. Să vedem cine îi va da în judecată, Dumitra Constantin sau Atletic Club Maraton? Nu știu dacă e vreo șansă de împăcare”, spune acesta. Constantin Dumitra vrea să organizeze, în premieră, un eveniment sub titulatura Alergotura.

Asociația Alergotura a fost înființată în 2011, iar un an mai târziu s-au pus bazele ONG-ul Club Sportiv Asociaţia Alergotura. „Noi am sprijinit, din proprie inițiativă, uneori, dar și cu acordul echipei lui Constantin Dumitra, promovarea evenimentelor organizate de Atletic Club Maraton. În toate mesajele pe care le-am transmis comunității de alergători, echipa noastră întotdeauna a spus cine este organizatorul (…) Într-un an sunt 365 de nopți, alergările sunt nocturne, dacă se organizează pe timpul nopții. Constantin Dumitra vrea să blocheze orice organizare de evenimente venită din partea altcuiva în Timișoara. Avem 30 de zile să ne consultăm, urmează să-i răspundem, vom decide dacă vom apela la avocați sau nu. Există posibilitatea de a colabora, depinde dacă va accepta că gestul făcut de dumnealui a fost cu rea-credință, profitând de faptul că un grup de voluntari nu și-a luat măsurile de precauție de a se proteja de furtul de proprietate intelectuală”, a precizat Nicoleta Tudor, purtător de cuvânt al Asociației Alergotura.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago