Categories: Politicieni

Sorin Cociobea continua turneul prin partide! Dupa PDL si PSD, a ajuns la MP

După ce a trecut pe la „portocalii” și pe la „roșii”, Sorin Cociobea și-a găsit acum o nouă grupare politică. Fostul consilier județean pare că s-a instalat foarte bine la… Mișcarea Populară. El va fi vicepreședinte al filialei Timiș și a declarat că, practic, se întoarce „acasă”.

Sorin Cociobea a intrat în politică la PDL, fiind un apropiat al lui Alin Popoviciu și ajungând chiar consilier județean, după alegerile din 2012. În 2014 însă, Cociobea a schimbat tabăra, trecând la PSD în timpul Ordonanței 55, a „traseiștilor”. În primăvara lui 2015, el a anunțat, în plenul CJ, ca vrea să rămână independent. „Consider că în aceste luni am fost bolnav de cancer și acum vreau să mă vindec de cancerul PSD”, spunea Sorin Cociobea la vremea respectivă. După ce a fost exclus din PSD, el a fost demis și din funcția de consilier județean de colegii săi, care, cu 21 de voturi pentru, două împotrivă, patru abțineri și șapte voturi anulate, l-au exclus din CJ. Cociobea considera că a fost victima unui abuz.

„Nu există cadru legal ca să schimbe pe cineva, dar au cadru legal ca să mă dea afară? Pasul următor este de-a contesta această acțiune în contencios administrativ”, spunea acesta. Acțiunea sa în instanță a fost respinsă însă chiar de la primul termen de către judecătorii Tribunalului Timiș. Sorin Cociobea a făcut recurs, dosarul aflându-se acum la Curtea de Apel. Între timp, pe plan politic, probabil pentru că este an electoral, fostul PDL-ist și PSD-ist s-a reorientat. El s-a îndreptat către Mișcarea Populară, iar una dintre primele sale activități în sprijinul noii sale „case” a fost să-și invite prietenii de pe Facebook să dea like paginii MP Timiș.

UPDATE: Sorin Cociobea va fi vicepreședinte al MP Timiș. „M-am înscris în 15 sau în 16 februarie. Nu m-a determinat nimeni, singur am luat decizia și e o decizie la care m-am gândit de ceva timp. După ce s-a întâmplat în CJ, m-am detașat de politică dar vrea să spun că dezamăgirile curg în ceea ce privește celelalte partide mari, PNL și PSD. MP este un partid nou, un partid mic care trebuie cu toate forțele dus înainte. În PDL am lucrat alături de Traian Băsescu. Practic, după părerea mea am venit înapoi acasă (…) Împreună vreau să ducem Mișcarea Populara la un scor foarte bun pe Timiș, dacă se poate chiar peste media pe țară”, a declarat noul vicepreședinte al MP. Cociobea nu se consideră „traseist” și e convins că va ajuta mult Mișcarea Populară. „Nu am cum să trag în jos partidul. Nu sunt «traseist». Eu am trecut la PSD pe o lege în vigoare, nu am cum să fiu «traseist». Mişcarea Populară trebuie să fie un mix între oameni noi şi unul ca mine, care are puțină experiență şi reuşeşte să facă ceva pentru MP”, a declarat acesta.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago