Categories: Primăria Timişoara

A venit primavara, se repara din nou Calea Sagului! / FOTO

Ca și cum ar merge cu barca, pe valuri! Așa se simt, la fiecare sfârșit de iarnă, șoferii care au drum pe Calea Șagului. Una dintre cele mai aglomerate artere din Timișoara este, pe anumite porțiuni, plină de gropi și șleauri, create de mașinile de mare tonaj care o traversează, în lipsa centurii. Șoseaua va intra, din nou, în reparații, alături de alte două străzi din partea de sud a orașului.

Gata cu iarna, la Timișoara pot începe lucrările de reabilitare a străzilor afectate de iarna care, în acest an, a fost foarte blândă. Prima pe care vor intra muncitorii este deja celebra stradă Ioan Slavici, ai cărei locuitori și-au cerut, pe Facebook, dreptul de a nu-și face praf mașinile și de a circula în condiții de secol XXI. „Știam că strada Ioan Slavici arată foarte rău. Nu am putut s-o includem până acum pe lucrări de reparații, pentru că acolo au fost foarte multe intervenții, ba la gaz, ba la canalizare, ba la alimentarea cu apă. Mereu s-a săpat și nu avea niciun sens să facem o reabilitare cu covor asfaltic, tot ce s-a făcut au fost plombări. Acum, pentru că s-au terminat aceste intervenții, strada e prevăzută pentru reabilitare”, susține primarul Nicolae Robu.

Edilul mai spune și că alte străzi din partea de sud a orașului sunt programate la reparații în perioada imediat următoare. „Este vorba despre strada Ana Ipătescu, aflată și ea într-o stare proastă, și apoi Calea Șagului, de la linia de tramvai și până la strada Reșița (…) Îi rog pe timișoreni să aibă răbdare, cu aceeași seriozitate vom continua tot ceea ce am început și vom face ca orașul nostru să fie la cu totul și cu totul alte standarde. Consecința acestor amenajări va fi faptul că vom avea în Timișoara o calitate a aerului mult mai bună, nu va mai fi atâta praf, nu vor mai fi atâtea noxe. Va fi fluidizat și traficul”, a declarat Robu. Pe porțiunea dintre str. Ana Ipătescu și Bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului este reparată în fiecare primăvară, iar sfaltul ține cam… până prin toamnă!

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago