Categories: Partide

ALDE si-a facut reclama cu voie de la primarie! Ehegartner: S-a sesizat Robu si a venit Politia Locala!

De câteva zile, în Piața Libertății tronează patru bannere pe care scrie, cu litere uriașe, ALDE. Acestea sunt puse pe geamurile bibliotecii deschise, în Primăria Veche, de oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu. Amplasarea bannerelor, mai ales atât de aproape de campania electorală, a ridicat semne de întrebare, dar liderul ALDE Petru Ehegartner spune că a existat acord de la PMT.

Timișorenii care au trecut în ultimele zile prin Piața Libertății nu au putut să nu observe bannerele ALDE care tronează pe clădirea Primăriei Vechi. Acestea sunt în spațiul în care există Biblioteca ALDE, deținută de partidul cu același nume. Inițial, Primăria Timișoara și-a dat acceptul pentru amplasarea bannerelor, dar, de îndată ce a văzut cum arată, a cerut să fie date jos. Președintele ALDE Timiș, Petru Ehegartner, susține că înțelege că situația poate fi interpretată, dar e nemulțumit de modul în care s-a procedat. „Am făcut demersul legal, logic și firesc pentru a cere o autorizare pentru amplasarea unei firme în zonă. Nu demult, era un banner cât toată clădirea. Ni s-a spus că nu putem pe clădire, dar că, dacă ne ajunge spațiul aferent geamurilor, este ok. Consilierii noștri s-au ocupat de depunerea cererii, s-a făcut o declarație de impunere, am plătit taxa aferentă pentru acel spațiu. Totul a fost foarte bine până am aflat că domnul primar s-a sesizat și a făcut niște aprecieri pe care nu doresc să le comentez. Mie mi se părea normal că dacă s-a considerat ulterior că decizia privind amplasarea acelei firme, sau cum să-i spun, pentru că erau inițialele ALDE și dedesubt era Biblioteca ALDE, nu era sigla partidului… să revină cu o sesizare scrisă. Chiar puteam să înțeleg dacă erau probleme de natură arhitectonică… Când le-am pus, Poliția Locală era prezentă și totul era în regulă. La două zile după sesizare au venit ca, în două ore, să le dăm jos. Am înțeles că avem deja și o amendă pe rol, încă nu am primit-o încă”, a declarat senatorul.

Conform documentelor prezentate de ALDE Timiș, partidul a achitat către PMT 92 de lei. Ehegartner nu a vrut să comenteze problema estetică a bannerului. „Nu am făcut nimic ca să încălcăm legea. Am făcut demersurile legale, dacă ne spuneau că nu avem voie să-l punem nici în casă, nici în casă nu-l puneam”, a concluzionat senatorul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago