Categories: Primăria Timişoara

Ca-n… campanie! Trei noi zile tematice organizate de Primaria Timisoara

Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului. Trei evenimente care vor fi organizate, din acest an, de primărie pentru cetățenii orașului. Culmea, primele ediții, apărute la inițiativa primarului Nicolae Robu, vor avea loc… în timpul campaniei electorale!

Timișorenii de vârsta a treia, cei până în 35 de ani și adolescenții care împlinesc 18 ani vor avea parte de trei zile dedicate exclusiv lor. Anunțul a fost făcut marți de primarul Nicolae Robu, care a „uitat”, aparent, că urmează o perioadă plină de acțiuni electorale! „Am decis să înființăm niște evenimente speciale în Timișoara: Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului. Considerăm că pensionarii Timișoarei merită recunoștința noastră pentru contribuția pe care îl lungul vieții lor și-au adus-o la mersul spre înainte al societății (…) Vrem să le dedicăm o zi în care în cartiere, în cât mai multe locuri, să se întâmple evenimente cultural-artistice dedicate lor. Nu vrem să venim cu cheltuieli suplimentare, ci cu resursele noastre proprii, cu artiștii noștri, la filarmonică, la Casa de Cultură, la Liceul «Ion Vidu»… să le oferim momente de împărtășire din cultură, din prestația artiștilor timișoreni”, a explicat, marți, Robu.

Ziua Pensionarilor va fi 21 mai, cea a Tinerilor – pe 23 aprilie, iar cea a Majoratului, pe 7 mai. Întrebat dacă a ținut cont că două dintre aceste zile „pică” în zilele în care sunt celebrate două importante sărbători religioase – Sf. Gheorghe, în 23 aprilie, respectiv Sfinții Constantin și Elena, în 21 mai – primarul Nicolae Robu a spus că… acestea erau singurele date în care nu erau programate alte acțiuni importante. Două din cele trei noi sărbători vor fi în timpul campaniei electorale, dar edilul, care mai vrea încă un mandat, afirmă, senin, că n-are nicio legătură! Robu spune că principalul criteriu de selectare a fost prognoza meteo! „Am considerat că aceasta este perioada cea mai propice înainte de plecarea în vacanță a tinerilor. Pentru pensionari sunt convins că va fi frumos, mai ales că acum au înflorit pomii… toamna nu este propice pentru așa ceva. Trebuie să venim cu o ofertă diferită de ce a fost până acum. Toate aceste evenimente vor ajuta Timișoara la candidatura ei la titlul de Capitală Europeană a Culturii, evaluarea finală este la sfârșitul verii. Este foarte important ca cât mai multe evenimente să se desfășoare în această perioadă a anului”, a mai declarat edilul. Conform acestuia, evenimentele vor fi organizate și în cartiere, nu numai în Piața Victoriei și Piața Libertății.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago