Categories: Cultura

Idei din Mansardă ne provoaca la gandit: Mai avem nevoie de cultura generala?

În Timișoara s-a născut un nou proiect cultural, extrem de interesant. Este vorba despre „Idei din Mansardă”, care stă sub semnătura Asociației Culturale Contrasens. Până în decembrie, sunteți invitați la dezbateri despre o mulțime de subiecte interesante. Tema de deschidere: „Omul Google nu mai are nevoie de cultură generală”.

Dezbaterea va avea loc sâmbătă, 26 martie, de a ora 18, la Ambasada. „În speranța de a promova dezbaterea publică în România, proiectul «Idei din mansardă» propune, în ultima sâmbătă a fiecărei luni din perioada martie – decembrie 2016, câte o dezbatere culturală, și nu numai, care pune față în față personalități din Timișoara și din țară. «Idei din mansardă» prezintă o temă aprinsă din lumea contemporană pe care apoi o disecă împreună cu invitații speciali și cu publicul larg (…) Publicul votează atât la începutul dezbaterilor, cât și la sfârșitul lor, iar totul va fi transmis online ulterior”, spun inițiatorii proiectului, Sergiu Spătan, Alex Deaconu și Alex Condrache.

Invitat la „Idei din Mansardă” este scriitorul Marcel Tolcea, care, alături de Alex Condrache, va reprezenta tabăra „pro”. De cealaltă parte se găsesc Alex Deaconu și cel de-al doilea invitat, profesorul Claudiu Mesaroș, care vor da argumente contra în cadrul temei „Omul Google nu mai are nevoie de cultură generală”. Primul argument oferit de tabăra „pro” va fi dat de Condache, care susține că omul Google nu se mai concentrează asupra memorării informației, ci asupra prelucrării ei. Echipa „contra” va începe cu o pledoarie din partea lui Deaconu, care va vorbi despre faptul că spre deosebire de omul Google, un om care dispune de cultură generală nu va primi doar răspunsuri, ci va ști ce întrebări să pună. Intrarea la dezbatere este liberă.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

46 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

12 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

15 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago