Categories: Economic

Oportunitate pentru firmele locale: CCIAT va invita sa obtineti marca Made in Banat

Aveți o firmă care produce sau oferă servicii regionale? CCIAT vă oferă o oportunitate importantă. Este vorba despre marca „Made in Banat”, care poate fi obținută de producătorii locali. Doritorii se pot înscrie, însă există reguli care trebuie respectate.

Firmele locale care oferă produse sau servicii regionale sunt invitate să se înscrie pentru a obține marca „Made in Banat”. Cei interesați sunt așteptați la sediul CCIAT, din Piața Victoriei nr. 3, unde vor primi ghidul de înscriere. „Ghidul «Made in Banat» conține procedurile, cerințele și documentația privind acordarea mărcii. Cerințele obligatorii vizează următoarele: sediul social / punctul de lucru trebuie să fie în regiunea transfrontalieră România-Serbia; proveniența / costul resurselor materiale / umane utilizate în realizarea produsului alimentar / serviciului să fie din regiunea vizată de proiect în procent de minim 51%; produsele nealimentare trebuie însoțite de o declarație de calitate / performanță; producătorul / prestatorul de servicii trebuie să îndeplinească condițiile legale de funcționare din punct de vedere sanitar-veterinar, sănătate publică, protecția mediului, protecția consumatorului etc. și producătorul / prestatorul de servicii să aibă implementat sau în curs de implementare un sistem de management al calității (ISO 22000:2005, pentru produse alimentare; ISO 9001:2008, pentru produse nealimentare), precum și sistemul de management de mediu conform 14001:2005”, au transmis reprezentanții CCIAT. „Made in Banat” își propune să aducă în prim-plan producătorii regional, susținând economia locală. Firmele din Banatul românesc și cel sârbesc pot aplica pentru a obține marca. „Made in Banat” înseamnă, în primul rând, servicii și produse de calitate oferite de firme verificate atent de CCIAT. Din grupul select care deține marca fac parte deja 13 firme.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

27 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago