Categories: PartideUltima ora

Primarii PNL il vor pe Alin Popoviciu! Vasile, batut si de Bojin si Blaga!

Primarii PNL și Biroul Politic Județean Paritar au votat, joi seară, candidații pentru listele de la CJ Timiș. Surprizele serii au fost Lucian Blaga, trimis în judecată alături de deputatul Cornel Sămărtinean, și Mihăiță Bojin. Alin Popoviciu a câștigat votul primarilor, iar Marian-Constantin Vasile n-a fost în primii zece în niciunul din cele două clasamente.

Teoretic, liberalii sunt cu un pas mai aproape de a-și desemna candidatul pentru președinția CJ Timiș. Practic, rămâne de văzut, în condițiile în care rezultatele votului de joi seară, al primarilor și al Biroului Permanent Județean, au cam dat peste cap pronosticurile. Numărătoarea voturilor s-a terminat după miezul nopții. Primarii PNL l-au văzut drept candidatul perfect pentu președinția CJ pe deputatul Alin Popoviciu, care înainte de începerea votului le-a spus tuturor că nu încalcă în niciun fel criteriile de integritate ale partidului. Topul 3 din punctul de vedere al primarilor a fost completat de Nicolae Bitea şi Dan Sarmeş. Foarte aproape de podium s-a aflat, la final, Lucian Blaga, acuzat de mărturie mincinoasă și trimis în judecată în dosarul „Aeroportul”, al cărui cap de afiș este deputatul Cornel Sămărtinean. Cei doi au termen în 29 martie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Marian-Constantin Vasile s-a clasat pe locul 11 în preferințele primarilor.

Votul BPJ a produs un clasament la care, probabil, un parior ar fi făcut o mulțime de bani, dacă operațiunea ar fi fost contabilizată la o casă de pariuri. Primii trei au fost, în ordinea preferințelor, Mihăiță Bojin, Lucian Blaga și Sorin Supuran. Deputatul Alin Popoviciu a fost al 11-lea, în timp ce Marian-Constantin Vasile a terminat numai pe 19. Per total, în ceea ce contează în proporție de 40% în stabilirea ordinea pe lista de la CJ, făcând o medie, Lucian Blaga, cu un loc 4 și un loc 2, a obținut cel mai bun punctaj! Votul ar trebui să fie un serios semnal de alarmă pentru copreședintele Nicolae Robu, fiindcă niciunul dintre preferații săi n-a reușit să se claseze prea sus în preferințele liberalilor vechi și noi din județ.

Celalalte 60 de procente care contează în stabilirea listei finale se împart astfel: 40% criteriile de performanță și 20% votul celor doi copreședinți. Acestea vor fi făcute publice săptămâna viitoare. Tot săptămâna viitoare vor fi anunțate și rezultatele finale pentru lista de la CL Timișoara, unde a votat până acum Biroul Local Politic paritar, care contează în proporție de 20%. Aici, Top 5 arată astfel: Dan Diaconu, Daniela Mariș, Simion Moșiu, Olimpia Oprea și Ștefan Sandu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago