Categories: Ziaristu' de terasă

Suicidul programat al PNL Timis, dupa ce a pus un „bou” candidat la sefia CJT

Așadar, PNL Timiș a decis să atace președinția CJ Timiș cu un „bou”. N-o spune subsemnatul, ci un vechi PD-ist, actual liberal cum este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Or, dacă Falcă, om care știe ce le poate mintea mai tuturor colegilor de partid, spune acest lucru chiar n-am avea motive să nu-l credem. PSD-iștii jubilează acum fiindcă știu că a câștiga din nou președinția CJT e doar o formalitate. Evident, dacă „boul” rămâne candidat, fiindcă lucrurile se pot schimba până la alegeri. Și nu neapărat ca schimbarea să vină de la conducerea centrală a partidului, ci de la DNA. O instituție care în ultimii ani a avut cel mai important rol în curățarea clasei politice. Fiindcă Popoviciu și-a mințit colegii spunând că nu mai are niciun dosar penal, nici măcar cel cu aeroportul, pe motiv c-ar fi clasat. Lucru reiterat și într-o declarație pentru Agerpres.

Or, uite ce spune DNA pe 22 decembrie 2015, cu mai puțin de trei luni în urmă: „Față de suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor, iar față de suspectul Penescu Tiberiu George au dispus clasarea”. Deci nici vorbă de clasare. Dar la Popoviciu minciuna ar putea poate fi cel mai mic dintre păcate. Fiindcă el e o chintesență a ceea ce este mai putred în politichia românească: corupție, trafic de influență, nesimțire, parvenitism, impertinență. E individul slugarnic cu șefii și zbir cu subalternii. A fost lacheul lui Ostaficiuc, care l-a și promovat din motive numai de el știute și s-a dezvoltat sub fustele Elenei Udrea. Aceasta din urmă fiind cu siguranță cel mai detestat personaj politic din ultimul deceniu.

Cum de-a ajuns un pițifelnic să fie propus candidatul PNL la șefia CJT? Și nu e glumă proastă și nici coșmar. Poate vor explica odată Nicolae Robu și Dan Popa, cu ale lor grile de punctaj. Fiindcă, de exemplu, la votul primarilor, trebuia să se facă un punctaj în funcție de mărimea localității. Și atunci votul Timișoarei făcea mai mult de 50% din votul total. Dar nu s-a făcut acest lucru, iar votul lui Robu a contat exact cât al primarului din Gotlob. Robu a fost avertizat în acest sens. Ideea este că PNL Timiș este acum în fața unui sepuku politic, și încă unul deloc grandios. Scandalul în filială e cât casa. Unii de pe lista CJT nu vor să mai candideze, atâta timp cât Popoviciu este cap de listă. Asistăm parcă la o sinucidere programată, care mai poate fi oprită doar de liderii centrali ai PNL. Care ar trebui să intervină dacă nu vor să piardă una dintre cele mai importante filiale.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago