Categories: Primăria Timişoara

Blocaj total la spitalul de copii: constructorul vrea sa rezilieze contractul, primaria nu e de acord

Situația spitalului de copii rămâne nerezolvată pentru moment, după ce primăria și constructorul nu s-au înțeles încă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în continuare. Proiectul e plin de greșeli, dar municipalitatea vrea ca firma Prompt să termine structura de rezistență, urmând să fie organizată o altă licitație pentru fațadă.

În mai 2014, Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru construcția noului corp de clădire al spitalului de copii, dar lucrările au început cu… o pauză. „Ne-am asumat acest angajament în condițiile în care, prin contract, beneficiarul, adică PMT, se obliga, printre altele, să pună la dispoziție amplasamentul lucrărilor liber de orice sarcină și să predea întreaga documentație necesară execuției lucrărilor. Contractul a fost semnat în 30 aprilie 2014, am primit autorizație de construire în 29 august, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis abia în 2 octombrie, concomitent cu predarea amplasamentului”, spune Cosmin Olariu, directorul Prompt. Apoi a fost descoperită o fundație de beton pe amplasamentul viitoarei clădiri. „Nu era prevăzută în nicio documentație și am reușit s-o demolăm integral în 31 octombrie 2014. Apoi au fost descoperite vestigii, așa că Direcția Județeană pentru Cultură ne-a obligat să sistăm lucrările până la finalizarea cercetărilor. Acestea s-au încheiat abia în ianuarie 2015. Altfel spus, deși am primit formal amplasamentul în octombrie 2014, el a fost liber de sarcini abia în februarie 2015”, explică Olariu.

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, nici proiectul n-a fost întocmit cum trebuie, așa că s-a lucrat în hopuri. Cosmin Olariu susține că, nici în momentul de față, nu există o formă finală a proiectului, lucru admis și de primarul Nicolae Robu în urmă cu câteva săptămâni. Un lucru e cert: lucrările sunt oprite din iarnă, nu au fost reluate și nici nu se știe când se va putea întâmpla acest lucru. Discuțiile între primărie și constructorul aflat în insolvență par să fi ajuns într-un punct mort. „Nu suntem de acord cu rezilierea contractului înainte de a se efectua toate lucrările prevăzute în contractul inițial. Înțelegem refuzul de a se lucra la fațadă, având în vedere modificările radicale urmare a solicitărilor Direcției de Monumente, dar nu o să fim de acord cu rezilierea contractului înainte de a se finaliza toate celelalte lucrări care au făcut obiectul caietului de sarcini”, spune acum Robu.

Practic, conform edilului, Prompt ar trebui să termine structura de rezistență și să facă amenajările interioare. „Suntem de acord cu lansarea unei noi licitații pentru fațadă (…) Să facă Prompt tot ce a fost în contract și nu s-a schimbat. Se face un act adițional prin care Prompt renunță la aceste lucrări (amenajările interioare – n.r.) și ele se trec în altă licitație. Nu am răspuns de la firmă, ei au vrut să reziliem în stadiul acesta. Noi nu putem fi de acord”, susține Nicolae Robu. Situația a rămas în coadă de pește, cel puțin pentru moment. „Am înțeles că Prompt vrea să renunțe acum. Vom ajunge să cerem daune dacă firma nu înțelege să procedeze așa cum am spus”, a conchis primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

49 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

53 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago