Situația spitalului de copii rămâne nerezolvată pentru moment, după ce primăria și constructorul nu s-au înțeles încă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în continuare. Proiectul e plin de greșeli, dar municipalitatea vrea ca firma Prompt să termine structura de rezistență, urmând să fie organizată o altă licitație pentru fațadă.
În mai 2014, Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru construcția noului corp de clădire al spitalului de copii, dar lucrările au început cu… o pauză. „Ne-am asumat acest angajament în condițiile în care, prin contract, beneficiarul, adică PMT, se obliga, printre altele, să pună la dispoziție amplasamentul lucrărilor liber de orice sarcină și să predea întreaga documentație necesară execuției lucrărilor. Contractul a fost semnat în 30 aprilie 2014, am primit autorizație de construire în 29 august, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis abia în 2 octombrie, concomitent cu predarea amplasamentului”, spune Cosmin Olariu, directorul Prompt. Apoi a fost descoperită o fundație de beton pe amplasamentul viitoarei clădiri. „Nu era prevăzută în nicio documentație și am reușit s-o demolăm integral în 31 octombrie 2014. Apoi au fost descoperite vestigii, așa că Direcția Județeană pentru Cultură ne-a obligat să sistăm lucrările până la finalizarea cercetărilor. Acestea s-au încheiat abia în ianuarie 2015. Altfel spus, deși am primit formal amplasamentul în octombrie 2014, el a fost liber de sarcini abia în februarie 2015”, explică Olariu.
Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, nici proiectul n-a fost întocmit cum trebuie, așa că s-a lucrat în hopuri. Cosmin Olariu susține că, nici în momentul de față, nu există o formă finală a proiectului, lucru admis și de primarul Nicolae Robu în urmă cu câteva săptămâni. Un lucru e cert: lucrările sunt oprite din iarnă, nu au fost reluate și nici nu se știe când se va putea întâmpla acest lucru. Discuțiile între primărie și constructorul aflat în insolvență par să fi ajuns într-un punct mort. „Nu suntem de acord cu rezilierea contractului înainte de a se efectua toate lucrările prevăzute în contractul inițial. Înțelegem refuzul de a se lucra la fațadă, având în vedere modificările radicale urmare a solicitărilor Direcției de Monumente, dar nu o să fim de acord cu rezilierea contractului înainte de a se finaliza toate celelalte lucrări care au făcut obiectul caietului de sarcini”, spune acum Robu.
Practic, conform edilului, Prompt ar trebui să termine structura de rezistență și să facă amenajările interioare. „Suntem de acord cu lansarea unei noi licitații pentru fațadă (…) Să facă Prompt tot ce a fost în contract și nu s-a schimbat. Se face un act adițional prin care Prompt renunță la aceste lucrări (amenajările interioare – n.r.) și ele se trec în altă licitație. Nu am răspuns de la firmă, ei au vrut să reziliem în stadiul acesta. Noi nu putem fi de acord”, susține Nicolae Robu. Situația a rămas în coadă de pește, cel puțin pentru moment. „Am înțeles că Prompt vrea să renunțe acum. Vom ajunge să cerem daune dacă firma nu înțelege să procedeze așa cum am spus”, a conchis primarul.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…