Lucrarea din Cetate a fost recepționată în această săptămână! Asta spune primarul Nicolae Robu, conform căruia este vorba despre partea de proiect executată de Romprest, urmând ca, până la finele lunii iunie, să fie recepționată și conservarea vestigiilor. Totul are garanție cinci ani. Vineri se schimbau… niște copăcei în Piața Libertății!
În luna decembrie 2015, în Piața Libertății au fost plantați exact 28 de copăcei. „Într-o anumită etapă se intenționa să se realizeze un monument verde, chiar în fața garnizoanei, și atunci numărul de copaci ar fi fost mai mare, numai că acolo nu se pot face plantări, pentru că nu s-ar permite accesul în zona garnizoanei, iar mașinile de intervenție nu ar fi putut să ia viraje cu o rază de curbură corespunzătoare și la viraje foarte strânse s-ar fi distrus pavajul. Formula finală cuprinde plantarea a 28 de copaci, pe un aliniament în prelungirea străzii Alba Iulia și marginii din stânga, cum mergi din Victoriei spre Libertății… Alții vor fi prin fața garnizoanei și o parte vor fi și în vecinătatea imediată a zonei cu descoperiri arheologice”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Este vorba despre niște salcâmi globulari sau salcâmi pitici, care cresc lent și ajung la o înălțime de cel mult șase metri.
Între timp, a venit primăvara, copăceii au început să înverzească, mai puțin cinci dintre ei aflați exact în fața garnizoanei. Vineri, câțiva muncitori lucrau de zor la… înlocuirea lor! Operațiunea, spune primarul Nicolae Robu, a fost condiția obligatorie pentru semnarea recepției la lucrările executate de Romprest. „Sunt cinci copăcei care nu s-au prins, în fața Garnizoanei, și au fost schimbați. Am stabilit cum să-i schimbăm și să îi grupăm pe cei cinci, care sunt mai mari decât ceilalți, ca să dăm un aspect mai deosebit. Au fost aduși din aceeași sursă care i-a furnizat și pe ceilalți, sunt același soi, numai că sunt mai mari. Înlocuirea se face pe cheltuiala firmei. Am semnat, în această săptămână, recepția finală, dar am condiționat semnarea de rezolvarea problemei copăceilor. Toate lucrările au o garanție de cinci ani, tot ce a făcut Romprest este în garanție de cinci ani”, a spus Robu. Șantierul din Cetate a durat mai bine de doi ani și a inclus 11 străzi și patru piețe publice. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, cei mai mulți bani provenind de la Uniunea Europeană. Au existat două contracte: unul pentru reabilitarea spațiilor publice din Cetate, altul pentru punerea în valoare a vestigiilor. De primul s-a ocupat Romprest, iar de cel de-al doilea, firma Corint.
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…