Categories: Klaus Vaterland

Cu cati „i” se scrie Maria Grapini?

Când a venit în Timișoara cu elan tineresc, Maria Grapini și-a dorit să facă multe pentru dumneaei, dar și pentru orașul care a adoptat-o. Parțial a reușit. În plan personal, din afacerea Pasmatex o fi rămas cu ceva parale, pe plan politic s-a ajuns parlamentar USL și apoi european, dar ceva-ceva nu i s-a împlinit: n-a făcut mai nimic pentru Timișoara, orașul căruia i-a cam rămas datoare. Din această perspectivă, mult tupeu trebuie să ai vorbești despre alți demnitari că nu au făcut nimic pentru oraș, ca și cum tu ai fi, pentru Timișoara, varianta feminină a lui Stan Vidrighin. Maria Grapini poate avea dreptate când spune că primarul Nicolae Robu nu colaborează cu consilierii, că e ciudat cu presa, că ceartă cetățenii, că n-a făcut multe din promisiunile enunțate în 2012, dar că n-a făcut niciuna, doar plantatul de palmieri, e o prostie care te face puțin credibil ca și critic politic.

Nu vreau să-i iau apărarea primarului și nici să-i fac cu această ocazie un recensământ al nereușitelor. E timp pentru asta până la alegeri. Dar să spui că omul ăsta n-a făcut nimic, după ce este criticat pentru modul cum face anumite lucruri (ex. organizări de șantier, bulversarea circulației ca urmare a unor lucrări etc) e o frântură de logică pentru care d-na Grapini, bănuiesc, nu a făcut mari eforturi. Nu e o nenorocire că-ți mai scapă câte o greșeală gramaticală, nu asta i-aș reproșa d-nei Grapini, deși dumneaei recidivează nepermis de mult. N-aș face nici glume pe seama dumneaei și nici n-aș întreba-o cu câți „i” se scrie Grapini, dar despre ce-a realizat ca demnitar de Timiș, de România, e o discuție care n-ar trebui să fie una prea lungă.

Nu știu în ce ton se va desfășura campania electorală pentru Primăria Timișoara, dar până acum observat o decență în critici. Repet, Nicolae Robu poate fi criticat că face anumite lucruri prost, dar nu că nu a făcut nimic. De altfel, e stânjenitor pentru orice parlamentar de Timiș să spună despre cineva că nu a făcut nimic, când statisticile și efectele „pe viu” arată că mai puțin decât un parlamentar de Timiș nu se poate face fără să deranjezi mulțimea vidă. Numai panglici pe nas scoase o dată la patru ani. Cu asta ne-am ales cel puțin noi, timișorenii, de la niște parlamentari de o discreție greu de egalat. În afara votului în haită, nu am văzut nicio luptă a vreunui parlamentar ales în Timiș, în condițiile în care fronturile erau larg deschise pe teme precum centura de sud, stadion, spital regional, sala polivalentă, bazin olimpic, discriminarea evidentă din cazul ACS Poli – Curtea de Conturi, racord la autostradă etc.

Ar trebui să abuzezi de logică să spui că orice primar am alege la nimereală din Timiș ar fi făcut mai puțin decât un parlamentar. Și un podeț peste un canal dac-ai făcut ca primar de Saravale, un trotuar pus pentru parandărăt de la firma contractată, o piață volantă și tot ai făcut mai mult pentru Timișoara decât Ilie Sârbu, Horia Cristian, Dorel Covaci, Alin Popoviciu, Vasile Blaga, Maria Grapini, Petru Ehegartner, Ben-Oni Ardelean, Florică Bîrsășteanu, Mircovici, Diaconu și ceilalți, îmi cer scuze că nu îi rețin pe toți. Pe Sorin Grindeanu nu l-am trecut în înșiruirea de mai sus, că o să-mi dea în cap cu firimiturile de fonduri trimise de guvern pentru spitalul de copii. Plus că dumnealui, ca reprezentant al Banatului montan, va fi deosebit de onorat să facă multe lucruri frumoase pentru această splendidă parte de țară. Așa brusc, dintr-o dată. Și, da, așa este, doamna Gapini va fi o mare pierdere pentru județul nostru.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago