Categories: Publicitate

Noul Mercedes-Benz Clasa E asteapta sa fie descoperit la Casa Auto Timisoara / FOTO

Primăvara aduce în România a zecea generație de limuzine din clasa business Mercedes-Benz Clasa E. Acestea sunt disponibile și la Timișoara, în trei linii de echipare: Exclusive, AMG și Avantgarde. Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, eleganță şi sportivitate. Pentru că nimic nu se compară cu plăcerea de a conduce un Mercedes-Benz.

Noua Clasă E este disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România din luna aprilie. Prețurile pîncep de la: 41.995 euro + TVA pentru E 220 d (Transmisie Automată), 49.195 euro + TVA pentru E 350 d (Transmisie Automată) și 39.595 + TVA pentru E 200 (Transmisie Automată). Cu alură impunătoare de coupé, noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, eleganță şi sportivitate și, comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase. În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (Touch Controls), amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, motto-ul „mâinile pe volan, atenția la drum” este respectat, iar atenția șoferului nu este atrasă de la carosabil. Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mână, și a sistemului de control vocal Linguatronic.

Noul Mercedes-Benz Clasa E este disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu motor turbo pe benzină cu patru cilindri, şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri. Noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri, ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi cu cuplu de 620 Nm. Toate modelele disponibile în momentul lansării sunt echipate cu noua transmisie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. Acest lucru facilitează schimbarea rapidă și insesizabilă a vitezelor și permite turații reduse ale motorului, fapt care are un efect benefic asupra creșterii eficienței și reducerii nivelelor de zgomot. Suspensia noii Clase E oferă agilitate, asigurând atât o plăcere sporită de condus pe drumuri cu serpentine, cât și cel mai ridicat nivel de confort din acest segment. Active Brake Assist, inclus ca dotare standard, avertizează șoferul asupra situațiilor de accident iminente, asigură asistență optimă în cazul frânării de urgență și, dacă este necesar, activează automat frânarea. În dotarea standard sunt incluse și funcțiile Attention Assist, ce avertizează șoferul în caz de neatenție sau somnolență, și Crosswind Assist, care ajută șoferul în cazul unor curenți laterali puternici.

Sistemul Distance Pilot Distronic menține atât distanța corectă față de autovehiculele din față, cât și să le urmărească cu o viteză de până la 210 km/h. Drive Pilot include pentru prima dată un sistem de asistență pentru schimbarea benzilor, care ajută șoferul să schimbe benzile în cazul drumurilor cu mai multe benzi și poate conduce autovehiculul pe banda selectată de șofer. Evasive Steering Assist intervine când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, oferindu-i acestuia asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției, calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului. Active Lane Keeping Assist poate opri șoferul să schimbe neintenționat banda, în timp ce Active Blind Spot Assist poate avertiza șoferul cu privire la riscul de coliziune laterală în traficul urban obișnuit, la viteze mici și, la fel ca înainte, poate interveni corectiv în ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h. Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile online: www.media.daimler.com și www.mercedes-benz.com.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago