Categories: Social

Rectorul de la Agronomie: Nu am vrut sa omoram puii de cioara, am oprit toaletarea copacilor

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a fost acuzată, alături de PMT, că a girat uciderea a zeci de pui de cioară, tăind crengile arborilor unde păsările aveau cuiburi. Rectorul USAMVB spune însă că este vorba despre o greșeală a firmei care s-a ocupat de toaletarea copacilor din campus.

Mai multe ONG-uri au anunțat, vineri, că Primăria Timișoara și USAMVB au omorât zeci de pui de cioară, după ce au decis toaletarea mai multor arbori în care existau cuiburi de ciori. La Agronomie, a fost vorba despre lucrări executate chiar în curtea universității. Reprezentanții asociațiilor au alertat și IPJ Timiș. Conducerea USAMVB spune însă că nu a intenționat să omoare păsările și că firma care a fost angajată să facă toaletarea copacilor a greșit. „Situația aceasta ne pune într-o poziție foarte delicată (…) Noi nu am vrut în niciun fel să perturbăm păsările și, probabil, firma contractată pentru a face toaletarea arborilor a greșit atunci când a făcut tăierile de ramuri. Am văzut poze cu puii decedați și, ce pot să spun, m-au șocat și pe mine. (…) A venit Garda de Mediu și am fost și amendați. Nu mai știu exact care a fost suma, dar nu suma contează pentru noi, ci această poziție delicată în care ne-am plasat. O astfel de situație nu ne face cinste”, a declarat, pentru deBanat.ro, rectorul Cosmin Popescu. Conform acestuia, operațiunea de toaletare a copacilor a fost stopată și se va cere ajutor, probabil de la Garda de Mediu. „Pur și simplu nu știm cum să continuăm. Există ramuri pe care le tai, pot fi deranjate cuiburi care sunt mai sus. Chiar nu știu cum vom proceda, probabil că o să rugăm Garda de Mediu să ne asiste ca să ne asigurăm că totul funcționează bine. (…) Singurul lucru care m-a deranjat a fost modul în care au procedat aceste asociații, care ar fi putut să vină să discute și cu noi”, a mai spus Popescu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago