Doi hoți de buzunare prinși în acest an și ceva mai puține reclamații pe această temă decât în 2015. Primarul Nicolae Robu spune că numai dacă ești absurd poți să spui că nu știai că în Timișoara sunt hoți în tramvaie! Aceștia există peste tot lume, dar, susține edilul, în România legile sunt mult prea permisive.
Primarul Nicolae Robu recunoaște că sunt hoți de buzunare în mijloacele de transport în comun, dar că aceștia nu au apărut peste noapte. Doar că legea din România nu le permite polițiștilor să ia măsuri dure împotriva acestora. „Mare descoperire acum, văd că e mare vâlvă, se fură în tramvaie. Păi ce descoperire e asta, oameni buni? Numai cineva cu mintea cine știe pe ce orbite nu a știut că se fură în tramvaie. Evident că se fură, dar (…) există niște legi și mai bine v-ați îndrepta înspre cei ce fac legile. Ce poate să facă o Poliție decât să îi prindă pe acești hoți nemernici și să-i amendeze? Poliția îi amendează, ei pleacă, nu își plătesc amenda, nu există din ce să se facă executare silită a acelei amenzi și în aceeași zi sau a doua zi sunt înapoi în tramvaie (…) Câtă vreme acești indivizi nu pot fi trimiși în pușcărie, nu e eficiență în această muncă (…) Nu o să dau eu dispoziții Poliției Locale să procedeze abuziv față de acești indivizi care ar merita un cu totul alt tratament (…) Dar dacă legea nu îl prevede, eu nu pot să fiu abuziv. Și nici directorul Poliției Locale nu poate da directive abuzive (…) Ei sunt o mare belea, o mare pacoste pe orașul nostru, îi detest, să fie foarte limpede și pun Poliția pe ei! (…)”, a afirmat, vineri, Robu.
Edilul susține că toate neajunsurile sunt cauzate de o legislație mult prea permisivă. „Legile în România trebuie schimbate, pentru că, din păcate, sub pretextul unei democrații prost înțelese, sunt protejați răufăcătorii. 319.800 și ceva de timișoreni sunt terorizați de 30. Asta se întâmplă, da? Și nu poți, că legea îi protejează pe acei 30! Vă rog să înțelegeți asta! (…) Polițiști ai Poliției Locale, împreună cu cei ai Poliției Naționale, s-au făcut echipe mixte, au umblat și umblă în permanență (…) Dar așa sunt prezentate lucrurile ca și cum nimeni nu ar avea treabă cu hoții și sunt lăsați să zburde în Timișoara. Este total greșit! Legile sunt cele care ne împiedică să fim eficienți”, a încercat să explice Nicolae Robu. „Consider că tot ce se face în jurul acelor filmulețe este o vâlvă pe care eu nu o înțeleg, nu cred că există timișorean care nu a știut că există hoți. Nu a fost nevoie de filmulețul acela pentru a se ști că există hoți în tramvaie… Sau până acum nu s-a știut până acum?”, a mai spus acesta.
Soluția? „În primul rând, ce se recomandă oriunde în lumea asta. Ați fost în alte orașe, că sunt recomandări de a nu merge în alte zone ale orașelor. New York – este un oraș în care ți se recomandă unde să nu te duci după o anumită oră, că e periculos. Noi nu avem astfel de probleme, dar cetățenii trebuie să fie precauți, pentru că hoții există, nu există posibilitatea de a stârpi hoția, ci posibilitatea de a face razii, de a face controale, dar fără a avea pretenția că poliția există în orice mijloc de transport în comun în orice moment… În primul rând trebuie să fie schimbate legile, iar timișorenii normal că trebuie să fie precauți”, mai spune edilul. Conform acestuia, în ultimele trei luni, „doar doi hoți au fost prinși în flagrant în 2016 și 63 de furturi au fost sesizate, față de 78 în perioada similară de anul trecut”.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…