Categories: Partide

O jurnalista si un fost sef al STS vor in locul lui Robu! Contracandidati anuntati… in acelasi timp

UNPR Timiș și Partidul Social Românesc (PSRO), grupare politică condusă de Mircea Geoană, au semnat, vineri, un protocol de colaborare în vederea viitoarelor alegeri locale. Cele două partide și-au anunțat simultan candidații la Primăria Timișoara. UNPR îl scoate în față pe Romeo Coșniță, iar PSRO, pe Adriana Mărăscu.

După ce UNPR și PSD nu au putut să cadă la pace în vederea instituirii unui protocol la nivel local, pentru alegerile din 5 iunie, oamenii lui Ion Răducanu și-au îndreptat atenția spre un alt partid. Este vorba despre PSRO, organizație condus de Mircea Geoană. Cei doi au semnat un acord de colaborare, deși vor avea liste separate la alegerile locale. „Vrem să transmitem alegătorilor că datorită faptului că în România, în momentul de față, clasa politică este împărțită în cele două mari partide și o multitudine de partide mici, se impune crearea unei a treia căi. (…) În acest sens, Mircea Geoană este alături de mine și încercăm aici, la Timișoara, să semnăm un protocol de colaborare, de sprijin reciproc, înainte, în timpul și după campanie. Noi vom fi împreună în formarea majorităților. (…) Nu este o alianță, vom merge pe liste separate”, a explicat Ion Răducanu, liderul UNPR Timiș.

Cele două partide au marcat și o premieră: lansarea simultan a doi… contracandidați pentru aceeași funcție! „Suntem un partid tânăr și am plecat la drum cu inima deschisă. Cred că lucrurile vor decurge bine și la Timișoara. (…) Pornim o construcție pe termen mediu și lung și dorim să ne întoarcem la esența politicii. Prefer într-un loc să fac un rezultat mai puțin spectaculos, dar să putem să creștem pe o bază sănătoasă. (…) La Timișoara avem un candidat excepțional. Adriana Mărăscu este prototipul unui nou mod de a face politică, cu o carieră excepțională”, a declarat Mircea Geoană. Adriana Mărăscu este jurnalist. Cei de la UNPR și-au ales candidatul din cu totul alt domeniu. „E momentul pentru că sunt domni care spun că vor să facă pact cu Timișoara, pe partea stângă. Dacă ne uităm pe dreapta, vedem că sunt unii domni care vor să pună Timișoara în mișcare. Dacă ne uităm în urmă, vedem domni care vor să readucă normalitatea în Timișoara. Știm cu toții cum stau lucrurile și din acest motiv mă angrenez în această luptă pentru timișoreni. (…) Nu trebuie să promitem nimic timișorenilor, dar îi asigur că prin venirea mea în acest post voi face ordine și vom realiza toate obiectivele în termenele stabilite. Este prioritară agenda cetățeanului, cetățeanul este generalul meu. (…) Principala mea caracteristică este că datorită formației mele și a activității de 32 de ani în domeniul militar unde ordinele trebuiau îndeplinită printr-o disciplină riguroasă, sunt disciplinat prin structura mea”, a declarat Romeo Coșniță. Colonel în rezervă, acesta a fost șeful STS Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago