Categories: Social

Se fura in Timis, dar nu asa mult ca la… Cluj! Robu: Nu trebuie sa umflam datele

În Timiș fură din buzunare, dar nu așa de mult ca în… Cluj! Asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia Timișul este la o „cotă” de mai puțin de jumătate decât județul din inima Ardealului! Totul, în contextul în care, în ultima perioadă, timișorenii au început să se revolte împotriva bandelor de hoți de buzunare care își fac de cap în mijloacele de transport în comun.

Timișorenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun trebuie să fie cu ochii în patru, dacă nu vor ca, la coborâre, să numere pagubele. Hoții de buzunare acționează în haită, fără jenă. De câteva săptămâni, rețelele de socializare sunt pline de relatări ale celor jefuiți. Unele victime ale răufăcătorilor i-au și filmat pe aceștia, dar reacția autorităților este foarte palidă. Primarul Nicolae Robu spune că de vină este legea mult prea blândă cu astfel de fapte. Totuși, edilul susține că Timișoara stă mai bine decât alte orașe. „Am primit niște statistici. În județul Timiș au fost 300 de plângeri pentru furturi mici, din buzunare… de furturi se ocupă Poliția națională, dacă Poliția Locală prinde un hoț, îl dă pe mâna Poliției Naționale… În tot județul Timiș au fost 300 de sesizări ale cetățenilor că au fost furați, furturi de buzunare. În județul Cluj au fost peste 800 de furturi din buzunare”, a declarat Robu.

Primarul susține că Timișoara este supusă unei campanii de denigrare! Totul, din cauza apropierii alegerilor locale. „Nu ne mulțumim că stăm mult mai bine decât Clujul, dar nici nu putem să creăm Timișoarei imaginea pe care unii, acum, în campania electorală, se străduiesc să o facă, și anume aceea de oraș în care bântuie hoții. Ei există, sunt oameni care au de suferit de pe urma prezenței și acțiunii lor, dar cred că este corect să dăm lucrurilor dimensiunea reală, nu să le umflăm, creând orașului o dimensiune pe care nu o merită. Nu am auzit să se dea pe toate canalele informația că în județul Cluj sunt peste 800 de plângeri. În schimb, toată lumea spune că Timișoara este orașul în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Cifrele oficiale arată altceva”, a mai afirmat Robu. Hoții de buzunare sunt combătuți, la Timișoara, cu opt polițiști locali care patrulează în uniformă prin cele peste 120 de mijloace de transport în comun, cărora li se adaugă agenții de la Poliția națională.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago