Categories: PoliticieniUltima ora

E oficial: revolutionarul Liviu Bacana vrea sa fie primar la Timisoara

Numărul de pretendenți la Primăria Timișoara crește de la o zi la alta. Cel mai recent candidat anunțat oficial este revoluționarul Liviu Băcana, care va reprezenta Partidul România Unită. Printre proiectele sale se numără… scoaterea liniei ferate din mijlocul Timișoarei! PRU visează la trei consilieri locali.

Revoluționarul Liviu Băcana s-a ținut de promisiune și va intra oficial în lupta cu Nicolae Robu pentru fotoliul de primar al Timișoarei. El și-a găsit și partid care să-l susțină. Băcana a renunțat la funcția de președinte al Asociației „16 Decembrie 1989”, pentru a candida la PMT. „Mi s-a făcut această propunere din partea Partidului România Unită. Inițial am privit-o ca pe o ilaritate, nu am luat-o prea în serios, deși ținând cont că în urmă cu 26 de ani am participat la ceea ce se poate numi momentul de istorie unică al României și de atunci am tot militat pentru drepturile omului, pentru democrație, pentru stat de drept în România. Am proiecte adevărate, unele lucruri pe care alți politicieni garantat nu le vor spune, pentru că nu le-au spus nici în ultimii 26 de ani. Aceste lucruri reprezintă aspecte de politică generală, țin de revizuirea constituției, de un stat de drept, dar sunt și lucruri pe care le voi spune în programul meu, ce se va defini în următoarele câteva zile, și care țin strict de Timișoara. Mă vă voi înconjura de o echipă de specialiști astfel încât să aducem Timișoara la splendoarea de altădată”, a explicat, pentru deBanat.ro, Băcana.

Din postura de candidat, acesta are câteva idei clare pentru dezvoltarea Timișoarei.: „Dacă voi fi primar, voi face din Timișoara capitala civică a României, drept pentru care voi face o sală a congreselor civică. În curând voi prezenta și proiectul de scoatere a liniei ferate din mijlocul Timișoarei, eliberarea către zona urbanistică a zonelor Gărilor de Nord și Vest, lucruri pe care le consider fundamentale pentru fluidizarea traficului, blocat de 26 de ani într-un furnicar pe care nu-l mai înțelege nimeni”, explică Băcana. „Cu ce alt candidat puteam să venim în orașul Revoluției, decât cu un revoluționar autentic, care transmite mesajul acelor clipe de speranță din 1989, care mai apoi au fost acoperite de deznădejde și dezamăgire față de ceea ce a urmat și față de sângele vărsat? (…) Obiectivul nostru este un scor cu două cifre, adică peste 10% ceea ce, pentru Consiliul Local Timișoara, înseamnă în jur de trei consilieri”, a declarat parlamentarul Bogdan Diaconu, președintele PRU.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

15 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

47 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago