Categories: Timp liber

Ziua Tinerilor, la Timisoara: teatru, muzica, yoga, levitatie

Prima dintre noile sărbători locale pe care și le dorește primarul Nicolae Robu va avea loc pe 23 aprilie. Este vorba despre Ziua Tinerilor Timișoarei, care își propune să crească „gradul de implicare” al tinerilor în viața culturală a orașului. Cum? Cu teatru, sport, yoga și… levitație!

La jumătatea lunii martie, primarul Nicolae Robu anunța că timișorenii de vârsta a treia, cei până în 35 de ani și adolescenții care împlinesc 18 ani vor avea parte de trei zile dedicate exclusiv lor. „Am decis să înființăm niște evenimente speciale în Timișoara: Ziua Pensionarilor, Ziua Tinerilor și Ziua Majoratului”, spunea edilul. Ziua Pensionarilor va fi 21 mai, cea a Tinerilor – pe 23 aprilie, iar cea a Majoratului, pe 7 mai. Totul, conform primarului, fără nicio legătură cu apropierea campaniei electorale. Acum, Ziua Tinerilor are și un program. Acesta începe la ora 9, în zona stadionului „Dan Păltinișanu”, unde vor avea loc un concurs de cross, role, biciclete și un meci demonstrativ de fotbal.

La ora 11, în Piața Libertății vor avea loc lecţii de kangoo jumps, continuate cu exerciții de pilates în Piața Unirii, toate sub îndrumarea instructorilor de la o sală de sport privată. În intervalul orar 14-15, în amfiteatrul din Piața Sf. Gheorghe sunt programate piese de teatru cu elevii de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”. Între orele 15 și 16, în Piața Libertății va avea loc un spectacol susținut tot de elevii de la „Ion Vidu”: corul pe voci egale și Corul mixt, elevi de la Secţia de Canto, Ansamblul de percuție Splash, trupa Comanda 4 şi trupa de jazz Fancy Pants. Tot în Piața Libertății, între orele 17 și 19, pe acorduri de muzică clasică, va avea loc un program de… exerciţii de yoga.

„Pe tot parcursul zilei, pe străzile din Piața Unirii, vor avea loc diverse evenimente culturale. Tinerii talentați vor picta, vor face caricaturi, vor cânta la diverse instrumente muzicale (harpă, corn, contrabas, trombon etc.), vor dansa balet contemporan, iar publicul spectator va putea participa la lecții de dans, demonstrații de levitație. De asemenea, vor mai avea loc demonstrații de skateboard, jocuri de societate şi strategie. Ziua Tinerilor Timișoarei se va încheia cu un concert, în Piața Libertății. Pe scenă vor urca Randi, Uddi și Jo”, se mai precizează în comunicatul trimis de Primăria Timișoara.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago