Categories: Economic

Continental se extinde! Nemtii platesc 12 milioane de euro pentru noile spatii

Până la finele anului, fabrica de componente electronice Continental de la Timişoara, aflată în Calea Buziașului, îşi va mări suprafața cu peste 7.000 metri pătrați. Este vorba, spun reprezentanții companiei, de birouri, depozite și vestiare. Timișorenii reclamă, de ani buni, poluarea degajată de fabrica de anvelope a nemților, situată în zona Pădurii Verzi.

Construcția noilor spații de la Continental a început miercuri, 25 mai, lucrările urmând să fie încheiate în acest an. Reprezentanții companiei spun că extinderea este necesară pentru a putea fi onorate comenzile din partea clienților. Este vorba, susțin aceștia, de peste 7.000 metri pătrați de birouri, depozite, vestiare, bucătării și spații sanitare. La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 mp. „Dorim să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, spune Christian von Albrichsfeld, managerul general al companiei în România.

La Timișoara, numele Continental este asociat, în principal, cu… poluarea. Locuitorii din mai multe cartiere, cu precădere din partea de nord a orașului, reclamă, de ani buni, mirosurile insuportabile degajate de la fabrica de anvelope, situată în zona Pădurii Verzi. În această primăvară, Continental a anunțat că a investit peste 10 milioane de euro în tehnologii cu plasmă rece și oxidare termică regenerativă, care să reducă poluarea, însă nu poate garanta că acestea fac față în condiții meteorologice grele. Oficial, disconfortul olfactiv ar fi fost redus cu 80%, după cum a rezultat din măsurătorile efectuate de un laborator din Germania. Conform oficialilor companiei, mirosul creează numai disconfort, nu și probleme de sănătate. Cei de la Continental susțin că în ultimii trei ani au derulat mai multe studii în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică Timișoara, iar rezultatele acestora arată că nu există un impact asupra sănătății populației și nici asupra vegetației. Între timp, timișorenii se plâng pe rețelele de socializare de aerul uneori irespirabil de care au parte.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago