Până la finele anului, fabrica de componente electronice Continental de la Timişoara, aflată în Calea Buziașului, îşi va mări suprafața cu peste 7.000 metri pătrați. Este vorba, spun reprezentanții companiei, de birouri, depozite și vestiare. Timișorenii reclamă, de ani buni, poluarea degajată de fabrica de anvelope a nemților, situată în zona Pădurii Verzi.
Construcția noilor spații de la Continental a început miercuri, 25 mai, lucrările urmând să fie încheiate în acest an. Reprezentanții companiei spun că extinderea este necesară pentru a putea fi onorate comenzile din partea clienților. Este vorba, susțin aceștia, de peste 7.000 metri pătrați de birouri, depozite, vestiare, bucătării și spații sanitare. La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 mp. „Dorim să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, spune Christian von Albrichsfeld, managerul general al companiei în România.
La Timișoara, numele Continental este asociat, în principal, cu… poluarea. Locuitorii din mai multe cartiere, cu precădere din partea de nord a orașului, reclamă, de ani buni, mirosurile insuportabile degajate de la fabrica de anvelope, situată în zona Pădurii Verzi. În această primăvară, Continental a anunțat că a investit peste 10 milioane de euro în tehnologii cu plasmă rece și oxidare termică regenerativă, care să reducă poluarea, însă nu poate garanta că acestea fac față în condiții meteorologice grele. Oficial, disconfortul olfactiv ar fi fost redus cu 80%, după cum a rezultat din măsurătorile efectuate de un laborator din Germania. Conform oficialilor companiei, mirosul creează numai disconfort, nu și probleme de sănătate. Cei de la Continental susțin că în ultimii trei ani au derulat mai multe studii în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică Timișoara, iar rezultatele acestora arată că nu există un impact asupra sănătății populației și nici asupra vegetației. Între timp, timișorenii se plâng pe rețelele de socializare de aerul uneori irespirabil de care au parte.
Elevii încep, luni, 4 noiembrie, cursurile celui de-al doilea modul din anul şcolar 2024-2025, potrivit…
Asociația Acasă în Banat a ales satul în care va desfășura următoarea ediție a evenimentului…
Prim-divizionara de baschet SCM Timișoara joacă la Tg. Mureș în etapa a VII-a a Ligii…
Politehnica Timișoara a suferit prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon al Ligii a…
Deși pierduse anterioarele două partide cu letona, răzbunarea a fost dulce pentru tânăra timișoreancă. Anca…
Arheologii de la Muzeul Național al Banatului, care lucrau la cercetările efectuate pe șantierul de…