Categories: Economic

Continental se extinde! Nemtii platesc 12 milioane de euro pentru noile spatii

Până la finele anului, fabrica de componente electronice Continental de la Timişoara, aflată în Calea Buziașului, îşi va mări suprafața cu peste 7.000 metri pătrați. Este vorba, spun reprezentanții companiei, de birouri, depozite și vestiare. Timișorenii reclamă, de ani buni, poluarea degajată de fabrica de anvelope a nemților, situată în zona Pădurii Verzi.

Construcția noilor spații de la Continental a început miercuri, 25 mai, lucrările urmând să fie încheiate în acest an. Reprezentanții companiei spun că extinderea este necesară pentru a putea fi onorate comenzile din partea clienților. Este vorba, susțin aceștia, de peste 7.000 metri pătrați de birouri, depozite, vestiare, bucătării și spații sanitare. La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 mp. „Dorim să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, spune Christian von Albrichsfeld, managerul general al companiei în România.

La Timișoara, numele Continental este asociat, în principal, cu… poluarea. Locuitorii din mai multe cartiere, cu precădere din partea de nord a orașului, reclamă, de ani buni, mirosurile insuportabile degajate de la fabrica de anvelope, situată în zona Pădurii Verzi. În această primăvară, Continental a anunțat că a investit peste 10 milioane de euro în tehnologii cu plasmă rece și oxidare termică regenerativă, care să reducă poluarea, însă nu poate garanta că acestea fac față în condiții meteorologice grele. Oficial, disconfortul olfactiv ar fi fost redus cu 80%, după cum a rezultat din măsurătorile efectuate de un laborator din Germania. Conform oficialilor companiei, mirosul creează numai disconfort, nu și probleme de sănătate. Cei de la Continental susțin că în ultimii trei ani au derulat mai multe studii în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică Timișoara, iar rezultatele acestora arată că nu există un impact asupra sănătății populației și nici asupra vegetației. Între timp, timișorenii se plâng pe rețelele de socializare de aerul uneori irespirabil de care au parte.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

O oră ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

2 ore ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

3 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

3 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

5 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

5 ore ago