CFR inca nu si-a dat OK-ul pentru santierele Jiul si Popa Sapca, desi proiectele au fost avizate initial

După o lună și jumătate de la predarea amplasamentului, șantierul de la pasajul Jiul nu a început. La Timișoara nu a ajuns încă avizul de la CFR, care și-a dat inițial acordul pe proiect, dar nu și pe pornirea efectivă a lucrărilor. Primarul Nicolae Robu spune că mai durează foarte puțin. Apoi se va aștepta OK-ul pentru Popa Șapcă.

La începutul lunii aprilie, Primăria Timișoara a predat amplasamentul către Porr Construct, firma care a câștigat la licitație extinderea Pasajului Jiul. Conform proiectului, vor fi cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți, dar și piste pentru biciclete. Urmează să fie lărgită la patru benzi și strada Jiul. Prețul lucrării: 17,69 milioane de lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 14 luni. Șantierul nu a început însă nici acum, după o lună și jumătate. Asta, pentru că lipsește încă, după cum susține primarul Nicolae Robu un aviz de la CFR, care a aprobat însă proiectul în sine. „Este o situație specială. Chiar dacă proiectele sunt avizate înainte ca noi să dăm drumul la licitații, în astfel de situații se impun avize pentru începerea lucrărilor. Trebuie să se prezinte autorităților naționale în domeniu și un desfășurător al operațiilor tehnologice de execuție și ei trebuie să-și dea avizul pe așa ceva, despre asta e vorba la Popa Șapcă și la Jiul”, a declarat edilul. Robu spune din nou că șantierul va începe în scurt timp. „Am fost informat că în curând vom primi pentru Jiul avizul. Era spre finalizare analiza documentațiilor și până acolo totul era în regulă”, mai afirmat acesta. Situația este similară și la pasajul Popa Șapcă, unde lucrarea de 23,9 milioane de lei, fără TVA, a fost câștigată la licitație de asocierea SC Sylc Cons Trans SRL, SC Tableros y Puentes SA și SC Petrucco SA. Amplasamentul a fost predat în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, iar șantierul nu poate începe nici aici fără OK-ul de la CFR. „Nu este nevoie de autorizație de construcție (de la SNCFR Timișoara – n.r.). E totul avizat, singurul aviz care este necesar în momentul de față este avizul de începere a lucrărilor în organizarea pe care firma care a câștigat licitația a propus-o”, a conchis primarul Timișoarei.

Citește și: Intr-un an si jumatate, pe patru benzi, de la Punctele Cardinale in Lipovei! Teoretic

Citește și: Pasajul Jiul intra in santier din momentul in care CFR isi da avizul

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago