Categories: Sănătate

La Timișoara se moare din cauza infectiilor din spitale, iar sefii se opereaza in strainatate

Avea 45 de ani și a murit la Spitalul Județean din Timișoara, după ce a suferit o operație de micșorare a stomacului și, în timp ce era internată, a fost infectată cu cinci bacterii. E povestea tragică a Dianei Gorea, încă o victimă a sistemului sanitar din România. În același timp, fostul șef al ATI de la Județean și fost secretar de stat a ales să se opereze în străinătate.

Diana Gorea a vrut să slăbească și a decis să apeleze la o intervenție chirurgicală specifică, denumită „plicatură gastrică”. Practic, era vorba despre o așa-numită micșorare a stomacului sau plicatură gastrică. Chirurgul care a efectuat intervenția la Spitalul Județean Timișoara a fost Ciprian Duță. Câteva zile mai târziu, Diana Gorea s-a stins, asta după ce, aflată în spital, a fost infectată cu cinci bacterii diferite. Medicul era pe atunci plecat în concediu. Groaznicul incident a lăsat urme adânci în sufletele familiei femeii, care încearcă, din vara lui 2015, să-și găsească dreptatea și liniștea. Plângerea făcută la Colegiul Medicilor Timiș, al cărui șef este Fulger Lazăr, coleg cu Ciprian Duță, n-a primit răspuns nici până în ziua de azi. Familia a făcut și plângere penală împotriva doctorului Duță, pentru luare de mită, și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Familia spune că a găsit în geanta femeii un bilet pe care doctorul i-ar fi scris suma de 1.500 de euro. Dosarul a fost clasat. În ancheta de pe tolo.ro, Duță susține că nu a cerut și nu a primit nici un ban la negru de la pacientă, suma de 1.500 de euro referindu-se la banii care trebuiau plătiți unei firme de materiale medicale.

Ancheta atrage atenția și asupra faptului că totul s-a petrecut în secția ATI de la Spitalul Județean, condusă de prof. dr. Dorel Săndesc, până când acesta a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătății, în timpul guvernării Ponta. Săndesc ocupa această funcție și în momentul în care s-a produs tragedia de la Colectiv, iar Ministerul Sănătății s-a opus inițial transportului victimelor în străinătate. Totuși, profesorul Săndesc a apelat la medici din Italia și Japonia pentru propriul tratament. El a declarat, pentru tolo.ro, că nu a știut despre cazul Dianei Gorea, care s-a petrecut în perioada în care se afla la București. În ciuda insistențelor noastre, Dorel Săndesc nu a putut fi contactat.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

9 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago