Primarul în funcție, liberalul Nicolae Robu, își dorește încă un mandat și, pentru asta, se va lupta, pe 5 iunie, cu 10 contracandidați. Cel mai redutabil pare a fi deputatul PSD Florică Bîrsășteanu, dar nu ar trebui neglijat nici independentul Adrian Orza. Ion Răducanu (UNPR) încearcă pentru a treia oară să devină primar.
Biroul Electoral Municipal a admis 11 candidaturi pentru funcția de primar al Timișoarei, alte trei fiind respinse, pentru că potențialii candidați nu au reușit să adune numărul necesar de semnături. Nicolae Robu (PNL) speră să obțină fără probleme un al doilea mandat în biroul de pe CD Loga 1. Florică Bîrsășteanu (PSD) este creditat cu cele mai mari șanse în cursa de urmărire a actualului edil. Un număr important de voturi ar putea obține independentul Adrian Orza, care a reușit să coalizeze, pe rețelele de socializare, un mare număr de susținători. Marius Dugulescu (PMP) speră și el să adune cât mai multe opțiuni, mizând pe simpatia de care s-ar putea bucura încă în rândul timișorenilor fostul președinte Traian Băsescu, cu al cărui sprijin se mândrește.
ALDE îl susține pe universitarul Ilare Bordeașu, o mai veche cunoștință a lui Robu, iar PPU, partidul Mariei Grapini, mizează pe Cosmin Trif, un tânăr care nu a fost implicat până acum în politică. Vrea să fie primar și Petrică Folică, fost PP-DD, fost PNL, în prezent membru al PND, care și-a centrat campania pe o imagine de incoruptibil și de apărător al banului public, oferind exemplul vânzării ratate a sediului PSD. Deputatul Ion Răducanu (UNPR) s-a înscris pentru a treia oară în cursa pentru PMT și speră să obțină de această dată mai mult de 1.887 voturi, câte a adunat în 2012. Revoluționarul Liviu Băcana reprezintă PRU și vrea să facă din Timișoara „capitala civică a României” și să scoată calea ferată din mijlocul orașului. UDMR îl propune pe deputatul Molnar Zsolt, iar partidul BUN, pe Gabriela Simona Tiriteu, o profesoară de matematică de la Sacoșu Turcesc.
În 2012, Nicolae Robu, care a candidat din partea USL, a obţinut 49,76% din voturile exprimate. Au urmat Adrian Orza (Uniunea Pentru Timiş – FDGR şi PNŢCD) – 23,39%, Ilie Bertea (PP-DD) – 9,12%, Gheorghe Nodiţi (PDL) – 8,28%, Szabo Francisc (UDMR) – 2,45%, Ioan Coriolan Gârboni (independent) – 1,7%, Ion Răducanu (UNPR) – 1,7%, Rodica Vlad (PER) – 1,04%, Grigore Trif (PRM) – 0,9%, Claudiu Butuza (Alianţa Uniţi pentru Timişoara) – 0,39%, Mihai Baia (PSDM) – 0,38%), Floare Dragomir (PP-LC) – 0,36%, Marinel Suciu (Partidul Pro Demo) – 0,25%, Antonie Nicolae (PNDC) – 0,22% şi Ştefan Ghireldea (Partidul României Europene) – 0, 07%.
CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul formulat de DNA împotriva sentinţei…