Categories: Alegeri

Propunere liberala pentru Buzias: Dupa 16 ani de neo-feudalism, ar fi cazul sa avem aquapark!

Cum ar fi să avem aquapark la Buziaș? Dacă nu s-a putut la Dudeștii Noi, s-ar putea în orășelul situat la 30 de kilometri de Timișoara. Acesta este unul dintre proiectele candidatului PNL la Primăria Buziaș, Sorin Munteanu. Liberalii încearcă să schimbe, pe 5 iunie, culoarea politică a trei localități cu vechi „pedigree” social-democrat.

Buziaș, Chevereșu Mare și Moșnița Nouă sunt trei localități care fac parte demult din „portofoliul” PSD din Timiș. La Chevereșu Mare, Marcel Muia este primar de patru mandate și îl vrea acum și pe al cincilea. Liberalii cred că, de această dată, i-au găsit un contracandidat valabil, în persoana omului de afaceri Ioan Doma. Fără să mai fi făcut politică până acum, acesta susține că principala problemă a comunei este lipsa locurilor de muncă și a unei perspective pentru tineri. Întrebat de ce localnicii l-au votat până acum mereu pe social-democratul Muia, liberalul are o explicație. „E vorba de concurența aranjată. Se știa cine trebuie să câștige. Am așteptat destul timp, dar am văzut că nu merge treaba. Vreau să le arăt oamenilor că se poate și altfel”, spune Ioan Doma. PNL Timiș îl propune la Moșnița Nouă pe Florin Bucur, actual consilier local. Acesta vrea să-l scoată din biroul de primar pe Ioan Sorincău, aflat în căutarea celui de-al treilea mandat. Planurile sunt mari, printre ele numărându-se atragerea de investitori și conectarea mai strânsă a comunei cu Timișoara, inclusiv prin înființarea unor linii de transport în comun.

Buziașul este al doilea oraș din Timiș, după Lugoj, pe care PNL nu l-a cucerit la precedentele alegeri locale. Social-democratul Alger Ilaș a reușit mereu să fie în topul preferințelor votanților, dar Sorin Munteanu speră să schimbe situația pe 5 iunie. Liberalul are planuri mari pentru „paragina de interes național” în care s-a transformat ceea ce era cândva „stațiunea inimii”. „În stațiune s-au investit, în ultimii ani, șapte milioane de euro, avem hoteluri de trei și chiar patru stele, dar pentru administrația locală din Buziaș nu a existat niciodată cuvântul «turism». Avem zero proiecte pe fonduri europene, avem un oraș sărac, îmbătrânit, din care tinerii pleacă. Prioritatea noastră, în scurt timp, va fi să facem proiecte pentru a accesa fonduri europene. În 16 ani de neo-feudalism nu s-a întâmplat nimic în Buziaș”, susține Munteanu. Cel mai ambițios proiect: construirea unui aquapark. Pentru asta va exista o colaborare cu primarul Alin Nica, de la Dudeștii Noi, care a obținut finanțare europeană pentru un astfel de parc, însă, din cauza timpului prea scurt de execuție, el n-a putut fi pus în practică. „Teren există, parcul ar urma să fie amplasat undeva între Buziaș și Silagiu. Va trebui să vedem de ce teren dispune exact primăria și va trebui să ne limităm la cinci milioane de euro, pentru că aceasta este suma maximă care poate fi accesată”, mai spune Sorin Munteanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago