Majoratii au lipsit… de la ziua lor! / FOTO

Primăria Timișoara a inventat, din doi timpi și trei mișcări, încă o sărbătoare de la care au lipsit… sărbătoriții! Ziua Majoraților – adică a tinerilor de 18 ani – a început sâmbătă, la Grădina de Vară Capitol și a avut, cel puțin în prima parte a zilei, un public de să-l numeri pe degete. „Majorațiii” erau probabil la terase…

În urmă cu câteva săptămâni, Primăria Timișoara anunța înființarea, în acest an, a trei noi zile speciale: a tinerilor, a „majoraților” și a seniorilor. Toate au fost programate, la foc automat, până la finele lunii mai. Prima a fost Ziua Tinerilor, care a inaugurat, cu un prim spectacol la care a asistat o mână de oameni, Piața Sf. Gheorghe în noua configurație. N-a prea fost aflux de public, timișorenii preferând să stea la terase. Sâmbătă, 7 mai, a fost Ziua Majoraților, care a început la Grădina de Vară Capitol. Tinerii artiști programați să urce pe scenă n-au avut din păcate aproape pe nimeni să-i aplaude, singurii spectatorii fiind, eventual, colegii lor și / sau părinții. În același timp, terasele au fost din nou pline… Evenimentul continuă și după-amiază, cu, speră organizatorii, mai mult succes. De această dată, „majorații” sunt așteptați în Parcul Justiției, Parcul Copiilor, Piața Unirii și Piața Libertății.

Program

orele 16 – 20 Lectură – Parcul Justiției
Ieși din casă cu cartea preferată și vino în Parcul Justiției pe o bancă sau direct pe iarbă! Iar dacă vrei să citești altceva, noi vom fi prezenți în parc cu o minibibliotecă pe care o vom pune la dispoziția celor interesați.

orele 16:30 – 20 Desen – Parcul Copiilor
Echipa Timișoara Capitala Tineretului în România lasă în 10-15 locuri din parc table și cretă/blocuri de desen si markere pentru copii și părinții lor pentru a desena. Și tu poți fi artist, pentru că desenele vor fi strânse la finalul zilei și vor fi folosite pentru o expoziție timișoreană!

orele 17 -19 Dans – Piața Libertății
Dansează si bucură-te alaturi de 20 de tineri de la scoli de dans din Timisoara! Vom dansa, timp 4 ore, diferite tipuri de dansuri într-un eveniment de tip flash mob si vei găsi ateliere de dans cu mai multe stiluri unde îți vei perfecționa mișcările!

orele 17 -19 Muzică – Piața Unirii
Vino să asculți muzică și să cânți împreună cu 20 de tineri muzicieni din Timisoara care te vor face să te simți excelent! Evenimentul este unul de tip flashmob, care va strange trecatorii si va anima Piata Unirii. Iar noi vom aduce instrumente pe care poți cânta chiar tu!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago