Categories: Timp liberUltima ora

Opera Romana din Timisoara, cum n-ati mai vazut-o niciodata! Show spectaculos in Piata Victoriei / FOTO + VIDEO

Ieșiți din case, bucurați-vă de orașul vostru! Acesta este mesajul pe care au vrut să-l transmită, cât se poate de colorat și de spectaculos, tinerii care se ocupă de CHECK-OUTimișoara, Capitala Tineretului din România. Impozanta clădire a Operei Române a prins, la propriu, culoare, într-un show de video-mapping la realizarea căruia s-a lucrat o lună.

În 2011, de Ziua Timișoarei, sute de oameni au văzut cum Palatul Baroc din Piaţa Unirii a fost cucerit de roboţi şi reconstruit. Muzeul de Artă a prins viaţă într-un inedit show de video-mapping, primul din orașul de pe Bega. Vineri seară a venit rândul Operei Române să fie invadată de râuri de lumină și culoare. Spectacolul pus la cale de cei care se ocupă de CHECK-OUTimișoara, Capitala Tineretului din România, a început cu un DJ set semnat K-lu, care, din balconul Operei, a făcut să vibreze Piața Victoriei. Totul, însoțit de deja celebrele montaje ale lui K-lu, care îmbină desenele animate cu fragmentele din filme, pigmentate cu dialoguri unul și unul. Apoi a început nebunia. Fațada Operei a devenit „pânza” pe care a fost desenat, punct cu punct, un spectacol care a atras ca un magnet câteva sute de oameni. Lumini și umbre, alb și negru, culori psihedelice, valuri, linii și o invazie spectaculoasă de bile colorate – totul, spre încântarea privitorilor, mici și mari deopotrivă. „Am vrut să anunțăm astfel că, până la 1 mai 2017, Timișoara este Capitala Tineretului din România. Ne dorim ca tinerii să iasă din case, să participe la cât mai multe activități în aer liber. Acest eveniment din Piața Victoriei este doar începutul. Ne dorim în continuare să mergem către alte zone din oraș, să revitalizăm cartierele, să dăm viață acolo unde chiar nu există. Am oferit, în această seară, un spectacol inedit pentru Timișoara, început cu un DJ set semnat K-lu, însoțit de imagini din epocile trecute, și am ajuns în prezent, printr-un video mapping 3D plin de viață, colorat și dinamic”, spune Simona Herczeg, coordonatorul programului CHECK-OUTimișoara. Proiecția a fost realizată de Mindscape Studio din București și pentru ca ea să iasă perfect s-a lucrat o lună.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago