Parcul Scudier / Central ar putea intra în șantier chiar din acest an. Bugetul pe 2016 prevede patru milioane de lei pentru investiție, dar primăria vrea să obțină fonduri europene pentru acest obiectiv. Lucrările, estimate în total la peste 3,11 milioane de euro, vor începe pe bani proprii. Luni, 23 mai, vor fi deschise ofertele.
În iulie 2015, consilierii au votat un proiect care prevede aprobarea „«D.A.L.I.» pentru obiectivul de investiții «Modernizarea Parcului Scudier (Central)» în Municipiul Timișoara”. Documentația a fost întocmită de SC Green City Andliv SRL și, conform acesteia, refacerea Parcului Scudier ar urma să coste peste 14 milioane de lei. În acești bani ar intra reabilitarea a peste 11.600 de metri pătrați de alei și platforme, a jardinierelor, a coloanelor de intrare în parc și a zonei șahiștilor, reconstrucția treptelor de acces, construirea unui sistem de irigare, refacerea infrastructurii, cu înlocuirea branșamentelor de apă și a conductelor, cumpărarea de arbori, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier.
În noiembrie 2013, primăria voia să știe dacă timișorenii preferă parc vienez sau grădină englezească. După două săptămâni au fost adunate 2.195 voturi, din care 1.518 au mers pe varianta vieneză. Reprezentanții primăriei promiteau, la vremea respectivă, o dezbatere publică la care să participe și specialiști independenți, dar aceasta n-a mai avut loc. Licitația pentru proiectul de reabilitare a Parcului Central a fost lansată pe SEAP în luna aprilie. „Până în 23 mai, la ora 10, se pot depune ofertele. Valoarea plafon pentru aceste oferte este de 11,696 milioane de lei, fără TVA, rezultată din estimările proiectanților. Banii provin de la bugetul local. Dacă pe parcurs vom avea posibilitatea să comutăm pe fonduri europene, evident că vom face acest lucru, dar noi dăm drumul la lucrare pe bani de la bugetul local”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Bugetul local pe 2016 prevede 4 milioane de lei pentru această investiție. Parcul Central „Anton Scudier” are opt hectare, este unul dintre cele mai vechi din oraș, iar intervențiile care au avut loc aici de-a lungul timpului nu au fost unele armonizate peisagistic sau arhitectural. „Prin aerisirea spațiului de sub arbori, toaletări de elagare și extragerea subarboretului care va fi transplantat, creăm peluze extinse (…) Fondul verde al parcului se va îmbunătați cu noi specii de rășinoase și foioase și vor fi introduse exemplare de arbori deosebiți (…) Printre obiectivele noi care apar în parc am avut în vedere realizarea unui foișor de muzică destinat evenimentelor culturale, în special a concertelor orchestrale în aer liber, o structură de piatră și lemn cu acoperiș verde patinat, armonizată stilului de amenajare (…) Se vor crea doua gradene verzi în lateralele scărilor dinspre Podul Traian, iar între cele doua scări se va crea o gradenă tip amfiteatru cu trei niveluri de ședere”, se precizează în proiect. De asemenea, va fi construit un labirintul „din specia Lonicera nitida Elegant, tolerantă la semiumbră, plantată sub forma unei frunze de Gynkgo biloba, aproape de arborele existent cu același nume”.
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…