Arhiva pentru eticheta: parcul scudier

Busturile ”plecate” de pe Aleea Personalităților au revenit pe soclurile din Parcul Scudier

Cele două busturi, aparținând Mitropolitul Nicolae Corneanu și lui Gheorghe Tohăneanu, căzute de pe soclurile din Parcul Scudier, ulterior preluate de Poliția Locală pentru a nu deveni fier vechi, au revenit marți dimineața la locul lor. La primele ore ale dimineții, cele două busturi au fost readuse în zona de unde au fost ridicate, ulterior

Ziua Nationala Timisoara

Ziua Națională la Timișoara, sărbătorită cu un program cu ceremonii stricte și certificat verde

Anul acesta de 1 Decembrie se va organiza din nou un eveniment festiv dedicat Zilei Naționale a României. Nu va fi o defilare militară ci un eveniment desfășurat în Parcul Scudier, cu acces limitat, pe bază de certificat verde. Ceremoniile principale vor avea în Parcul Scudier (Central). Nu va fi o defilare a tehnicii de

In santier ferit de ochii lumii, Parcul Central ar putea fi gata inainte de termen

Pe șantierul din Parcul Central se lucrează de zor. Asta susține viceprimarul Dan Diaconu, care crede că sunt șanse ca totul să fie gata mai repede decât cele 12 luni din contract. Până acum a fost consolidat monumentul și au fost puse borduri, fiind încheiate și lucrările de canalizație subterană.

Are gard: Parcul Central intra in santier. Se pregateste sa devina gradina vieneza / FOTO

Plimbați-vă prin Parcul Central cât mai puteți! Zona intră în șantier și va fi redeschisă, teoretic, peste 12 luni. La finalul lucrărilor care vor costa 1,7 milioane de euro, vom avea, în centrul Timișoarei, o grădină vieneză în toată regula. Accesul va fi limitat pe durata șantierului.

Santier de 3 milioane de euro in Parcul Central! Modernizare cu labirint si amfiteatru

Parcul Scudier / Central ar putea intra în șantier chiar din acest an. Bugetul pe 2016 prevede patru milioane de lei pentru investiție, dar primăria vrea să obțină fonduri europene pentru acest obiectiv. Lucrările, estimate în total la peste 3,11 milioane de euro, vor începe pe bani proprii. Luni, 23 mai, vor fi deschise ofertele.

Ca sa arate a gradina vieneza, Parcul Central are nevoie de 3,3 milioane de euro, labirint si foisoare

Reabilitarea Parcului Scudier va costa 3,3 milioane de euro, iar lucrările ar trebui să dureze 12 luni. Asta rezultă din documentația aprobată, fără mare tam-tam, în ultimul plen al CL. Urmează proiectul propriu-zis și, apoi, execuția, care va începe, probabil, anul viitor.

Peisagistii acuza primaria de iresponsabilitate in cazul Parcului Central

Reabilitarea Parcului Central, anunțată de Primăria Timișoara, e pe cale să stârnească un nou conflict între peisagiști și municipalitate. Consultarea publică de pe site-ul PMT a arătat că timișorenii preferă parcul vienez. Peisagiștii salută ideea de reabilitare, dar spun că sondajul virtual nu are nicio relevanță, în condițiile în care, oricum, au votat sub 3% din timișoreni. Primarul Nicolae Robu crede că peisagiștii sunt manipulați politic.

Parcul Central, intre gradinile de la Schonbrunn si peluza englezeasca

Timișorenii vor trebui să aleagă între grădinile de la Schönbrunn sau grădinile englezești! Acestea sunt propunerile primăriei, pentru reamenajarea Parcului Scudier. Timp de două săptămâni, pe site-ul PMT, vor putea fi consultate cele două variante propuse, urmând ca, ulterior, să fie întocmit studiul de fezabilitate.

Top