Suarez, mai mult Cain decat Abel! Poli continua marsul penibil spre… matineu

Problemele financiare şi amatorismul cras în care se scaldă Poli Timişoara nu aveau cum să nu îşi pună amprenta şi pe jocul lui Goga & Compania. Trupa lui Petre Grigoraş a prezentat o nouă mostră a penibilului în fotbal, la Ploieşti, unde a fost învinsă de Petrolul cu 3-2.

Evoluţia echipei timişorene nu lasă să se întrevadă nici cea mai mică speranţă de supravieţuire în Liga I. Aşa cum declara cu ceva timp în urmă Petre Grigoraş, Poli se mai poate salva doar printr-o minune. Până acum, după jocul penibil şi rezultatele catastrofale din ultimele etape, minunea va fi dacă clubul timişorean nu se va desfiinţa, după cea de-a doua retrogradare din ultimii ani. Forţat de numărul mare de jucători indisponibili din cauze medicale, din pricina suspendărilor sau a unor dezertări din lot, Petre Grigoraş a început jocul de la Ploieşti cu mijlocaşii centrali Jenkins şi Abel Suarez, doi jucători care parcă nu au crescut în fotbalul spaniol şi cel englez.

Aşa cum ne-a obişnuit, englezul Jenkins a fost extrem de discret la mijloc, iar Abel Suarez a fost, din nou, groparul lui Poli. Meci de meci, ori de câte ori a fost introdus, spaniolul Suarez, prin prestaţiile slabe, le-a ucis timişorenilor speranţele de a supravieţui în Liga I. Aşa s-a întâmplat şi la Ploieşti. După un debut echilibrat de joc, cu câte o ocazie de fiecare parte, Petrolul a deschis scorul în minutul 15 dintr-un penalti acordat după ce Zoubir a fost tras prosteşte de tricou în careu de neinspiratul Abel Suarez. Astafei a înscris pentru 1-0. Timişorenii au căzut total după primirea golului, iar ploieştenii au profitat şi au mai înscris o dată… tot din penalty. De această dată rolurile s-au inversat: Zoubir a înscris în urma loviturii de pedeapsă acordată în urma unui fault comis de Smaranda asupra lui Astafei, marcatorul primului gol.

Cu o singură excepţie, timişorenii şi-au manifestat neputinţa şi în repriza secundă. Singurul strop de speranţă într-un ocean de neputinţă a fost la faza din care atacantul Nimely a înscris golul care a redus diferenţa la un gol. Până la finalul jocului s-a mai înscris de două ori, ploieştenii fiind cei care s-au bucurat astfel de o victorie meritată. Timişorenii au redus din nou diferenţa, după ce au fost conduşi cu 3-1, englezul Jenkins înscriind pentru 3-2 în minutele de prelungiri. Mai merită amintit şi debutul lui Deian Sorescu, un puşti din propria pepinieră care a arătat, în puţinele minute jucate, că antrenorii de la echipa mare ar trebui să fie mai atenţi la juniorii de la central de copii şi juniori decât să apeleze la jucători străini care sunt recomandaţi, de cele mai multe ori, doar de numele de fotbalişti, nu de calităţile fotbalistice. Poli rămâne cu 20 de puncte în clasament şi ocupă penultimul loc în clasament, iar salvarea de retrogradare este tot mai departe.
Petre Grigoraş a apelat la următorii jucători: Smaranda – Melinte, Bocşan, Cânu, D. Popescu – Bărbuţ, Jenkins, Suarez, Goma – Rajcomar, Nimely. Au mai evoluat Doman, Zicu şi Sorescu.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago