Acuzat de abuz în serviciu în dosarul Poli, secretarul Primariei Timișoara va apuca liniștit prima de zi de pensie, fără să fie suspendat din funcție. Cazul trebuie să ajungă la instanță, pentru ca actele prin care Ioan Cojocari să fie tras pe dreapta în mod oficial să ajungă la primărie. Momentan, dosarul n-a trecut de camera preliminară și există posibilitatea ca el să fie retrimis la procuror.
În luna aprilie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Delia Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Adrian Orza, Mirel Munteanu, Mariana Dimitriu, Martin Staia, Nicușor Miuț și Alina Pintilie. Toți sunt inculpați în dosarul finanțării lui Poli, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu. Teoretic, o dată cu trimiterea în judecată, funcționarii publici ar trebui suspendați din funcții, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici acum, după două luni. Eternul Ioan Cojocari este încă la serviciu. „Am discutat această problemă (suspendarea din funcție – n.r.) la modul impersonal, pentru că legea este lege. Am discutat în principiu, eu am fost informat că e nevoie să se mai întâmple ceva, pe filiera justiției, în termeni de comunicare, pentru a se putea pune în aplicare suspendarea. Nu vreau să fie cineva scutit de o sancțiune care este prevăzută de lege (…) nu pot decide în aceste chestiuni, am nevoie de un referat întocmit de aparatul de specialitate, care va avea și aviz juridic. În temeiul acestuia eu pot să acționez”, explică primarul Nicolae Robu.
Cojocari e liniștit: el crede că va apuca să iasă la pensie înainte ca o eventuală suspendare să fie pusă în practică. „Am avut termen la camera preliminară și nu a putut să vină Nicușor Miuț, că e arestat, și s-a amânat pe 27 iunie. Atunci se discută la camera preliminară, unde se descurcă procedurile, cu recurs cu tot… Numai când intră în instanță se poate cere suspendarea”, spune „nea Jean”. La camera preliminară se va decide soarta dosarului. „Se va vedea dacă se trimite înapoi dosarul la procuror, ca să fie refăcut, sau dacă se trimite în judecată. Poate fi retrimis înapoi la procuror, că nu s-au respectat drepturile inculpaților. Nu se pune problema de suspendare acum. Suspendarea din toamnă încolo…”, mai spune Ioan Cojocari. Acesta va ieși la pensie la 1 august și a declarat demult că mai vrea să instaleze un consiliu local.
Conform procurorilor, în 2008, Ciuhandu și Cojocari au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul CL Timișoara în contul SC Politehnica Timișoara SA, fostă SC Fotbal Club Timișoara SA, fostă SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A. Ciuhandu, Dumitru, Haracicu și Mihalache au semnat un contract de asociere în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9 milioane de lei, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara”, iar Cojocari a avizat pentru legalitate HCL respectivă. „Acordarea unor sume de bani în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, către SC Politehnica Timișoara SA (…) nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese”, se precizează în referatul procurorilor. Primăria Timişoara se constituie parte civilă în acest proces cu suma de 31,6 milioane de lei.
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…