Categories: Administratie

La Sanmihaiu Roman, fostii consilieri locali au fost chemati sa mute niste bani dintr-o parte intr-alta

Mutare de bani dintr-o parte în alta, pe ultima sută de metri. S-a întâmplat la Sânmihaiu Român, unde aleșii locali din mandatul trecut au fost chemați la o ședință de plen. Pe ordinea de zi au fost trei puncte și, coincidență sau nu, ele au trecut cu votul majorității PSD, care nu se va mai regăsi în noul mandat.

Situație inedită în Sânmihaiu Român, la doar câteva zile după stabilirea aleșilor locali, pentru următorii patru ani. Joi dimineața, prin SMS, foștii consilieri au fost chemați la primărie pentru o ședință de plen. „Convocarea a fost prin SMS, dar fără vreo ordine de zi. Scria doar rectificare de buget. Ajunși la ședință s-a discutat despre schimbarea numelui unui proiect pentru o asfaltare de 11 km, aprobată recent. Trebuia schimbat titlul, aici a fost clar, trebuia doar să votezi. În schimb, nu am fost de acord cu transferul bugetar de la un articol la altul, respectiv de la baza sportivă de la Utvin, s-a votat pentru transferarea a 23.000 de lei pentru Căminul Cultural de la Sânmihaiu German. Căminul Cultural este gata. Spuneau că e nevoie de încă 3.000 de lei pentru contractarea unei firme de contabilitate, un PFA. Este vorba despre un program care trebuie implementat din 15 iunie pentru instituțiile bugetare. Vă dați seama că neavând un proiect de hotărâre, nu am știut nimic. Nu poți să votezi așa în necunoștință de cauză, situație care s-a mai repetat aici. Am cerut să ni se spună numele firmei și nu mi-au spus. Oricum nu am votat. Dar, ei fiind majoritari (n.r. – PSD) proiectele au trecut”, a explicat consilierul local PNL Cristina Jurma.

Situația a creat nemulțumiri și în rândul noilor aleși locali, o parte dintre aceștia venind la plen pentru a cere explicații despre motivul ședinței. În plus, trei dintre foștii consilieri au schimbat partidele, deci nu este clar care este statutul lor și dacă mai aveau sau nu drept de vot. În tot acest timp, noul primar, Viorel Mărcuți (PSD), spune că a considerat că ședința era una urgentă. În mandatul trecut, Mărcuți a fost viceprimar, dar în ultimele săptămâni înainte de alegeri a preluat atribuțiile de edil-șef, după ce primarul Viorel Bara (PSD) a fost declarat incompatibil de către ANI. „Scopul ședinței a fost rectificare bugetară pentru a avea sume ca să încheiem un contract cu o firmă de contabilitate. Nu avem contabilă și suntem obligați să avem. Noi am avut contabil angajat, dar acum a trebuit făcută rectificarea, ca să putem să plătim firma pentru câteva luni, până se dă concurs și o să avem un nou contabil”, a explicat noul primar. Referitor la celelalte proiecte, în viziunea lui Mărcuți, și acestea erau „de viață și de moarte”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago