Categories: Politicieni

Venus Oprea nu mai vrea sa fie nici consilier local la Sag! Primarul va fi ales peste 2 saptamani

Negocierile pentru alegerile care trebuie reluate în comuna Șag au luat o turnură neașteptată. Încă primar în funcție, liberalul Venus Oprea a decis să se retragă de pe lista de consilieri votată duminică, alături de alți doi colegi Totul, pentru a-i asigura, măcar teoretic, mai mult sprijin colegului său Daniel Precup.

În comuna Șag, alegerile pentru funcția de primar vor fi reluate peste două săptămâni. Asta, după ce, la finalul a două renumărări, Daniel Precup (PNL) și Flavius Roșu (PSD) au fost la egalitate perfectă, cu câte 387 voturi. „Lupta s-a dus în trei, candidatul PNL, candidatul PSD și candidatul ALDE. (…) Situația noastră este unică în Timiș, dar am înțeles că în țară mai există un astfel de caz. Puteam să fim toți trei la egalitate și atunci chiar eram unicii pe țară”, spunea, luni, Precup. „E o situație puțin mai delicată (…) Sunt încrezător că voi câștiga și cred că oamenii își doresc schimbarea”, declara, la rândul lui, Flavius Roșu. Între timp, negocierile se poartă la sânge. ALDE va da, teoretic, voturile sale către candidatul PSD, în timp ce M10, care a făcut un rezultat spectaculos la Șag, având doi consilieri locali, pare dispusă să le dea către liberali. Până să fie anunțat oficial cine sprijină pe cine, un lucru sigur. Primarul încă în funcție, Venus Oprea, se va retrage de pe lista de consilieri locali. Vor face acest gen și viceprimarul Ștefan Bădăi și încă un liberal. „Mă retrag de pe prima poziție la consilieri ca să las loc la tineri. Și eu, și Georgescu, că suntem mai bătrâni, ne retragem. Am discutat cu oamenii mei din echipă și am luat decizia asta din respect pentru cetățeni. Peste 2-3 ani am să mă duc în consiliu să-i întreb unde e plaja aia suspendată pe malul Timișului, cum se lăuda și Oprescu la București”, a declarat, pentru deBanat.ro, Venus Oprea. Acesta a fost ales primar la Șag în anul 2000. Neoficial, explicația retragerii lui Oprea vine dinspre… M10, care ar fi condiționat sprijinirea candidatului liberal de acest gest. Asta, mai ales că voturile ALDE vor merge, foarte probabil, către social-democrat, cele două partide având un protocol la nivel național. Alegerile pentru primar la Șag vor avea loc chiar de Rusalii. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago