Asociațiile Alburnus Maior și ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie) încep o nouă campanie de lucrări de restaurare și recuperare a caselor valoroase de la Roșia Montană. Programul „Adoptă o Casă” caută voluntari, așa că dacă vreți să dați o mână de ajutor, e momentul să vă înscrieți.
Programul „Adoptă o Casă”a început în 2012, cu diverse intervenții la clădiri aflate în proprietatea comunității locale. În cei patru ani, la Roșia Montană au venit peste 150 de voluntari din toate colțurile lumii. Lucrările demarate în anii trecuți continuă, așa că voluntarii sunt așteptați să se înscrie aici, în funcție de perioada disponibilă. Campania se derulează în trei serii de voluntari, a câte două săptămâni, și o săptămână dedicată activităților demonstrative și recreative: 11 – 22 iulie – seria 1, 25 iulie – 5 august – seria 2, 8 – 14 august – Săptămâna Patrimoniului – demonstrații, proiecții, prezentări, tururi ghidate și dezbateri, activități recreative, 15 – 26 august – seria 3. Programul detaliat al săptămânii patrimoniului va putea fi găsit în curând pe www.adoptaocasa.ro și pe pagina de Facebook. Dacă nu puteți ajunge la Roșia Montană, dar vreți să dați o mână de ajutor, puteți face donații pentru acest proiect aici.
„Adoptă o Casă la Roşia Montană” este un program de salvare a patrimoniului cultural şi a comunităţii tradiţionale de la Roşia Montană şi din satele învecinate. Programul este iniţiat de Alburnus Maior, asociaţia locală dedicată protejării drepturilor membrilor comunităţii de la Roşia Montană, în parteneriat cu ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie. Programul stabileşte o conexiune între proprietarii locali ai clădirilor istorice care doresc să trăiască în continuare în zona Roşiei Montane şi persoane sau organizaţii care doresc să contribuie prin donaţii sau voluntariat la protejarea, cunoaştera şi recunoaşterea patrimoniului cultural al zonei.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…