Arhiva pentru eticheta: rosia montana

Universitatea de Vest

Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană

Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană

Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României.

Editorial de Eugen Sasu

Simona și Gabriel

Un avocat american și un cabinet românesc au făcut ce au făcut de-au readus demnitatea poporului român la cote nemăsurate, tocmai în aceste zile de precampanie electorală. Nimeni nu se mai aștepta ca Simona Halep să revină pe teren înainte ca sancțiunea sa de patru ani să se fi consumat în uitarea totală a sportului

Raoul Trifan

Raoul Trifan, despre cazul Roşia Montană: “Rămâne cum am stabilit: dacă PSD zice ceva, în realitate e invers!”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că nu-l suspectează pe premierul Marcel Ciolacu de naivitate atunci când, timp de o lună, a tot spus că România va pierde procesul cu compania Gabriel Resources pentru Roşia Montană. Raoul Trifan aminteşte că, în urma declaraţiilor lui Marcel Ciolacu, preţul acțiunilor Gabriel Resources s-au dublat la bursă,

Se adună donații pentru comunitatea din Roșia Montană, greu încercată de inundațiile din iulie

În urma dezastrelor din 16 iulie, când două viituri au lovit localitatea Roșia Montană mutând tone de apă, pământ și pietriș inundând și îngropând casele localnicilor, mulți dintre aceștia au rămas doar cu hainele de pe ei. Toată zona este într-o situație gravă datorită lipsei apei, alimentelor, hainelor și a minimului necesar traiului zilnic. „Condițiile

Un fost jandarm, amendat de jandarmerie pentru un protest care n-ar fi existat!

Timișorenii care au protestat, din septembrie încoace, împotriva exploatării de la Roșia Montană s-au întâlnit în Piața Victoriei pentru ultima dată în acest an. Tema zilei a fost amenda cu care s-a trezit acasă unul dintre ei, pentru un protest care, de fapt, n-ar fi avut loc. Omul, fost jandarm, se gândește să intre în greva foamei.

Comisia parlamentara a respins proiectul minier de la Rosia Montana

Controversatul proiect minier de la Roşia Montană a primit vot negativ din partea comisiei parlamentare care s-a ocupat de această afacere. Raportul final a fost votat luni seară și a fost respins. Petru Ehegartner, singurul parlamentar de Timiş care face parte din această comisie, era convins că votul va fi negativ.

Presedintele Alburnus Maior, la protestul anti-Rosia Montana din Piata Victoriei

Timişorenii s-au adunat, din nou, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva controversatului proiect minier de la Roşia Montană. De această dată, alături de ei s-a aflat și Eugen David, președintele Asociaţiei Aburnus Maior. În plus, s-a întors și Victor Porcu.

Ehegartner nu intelege tergiversarile de la Comisia Rosia Montana

Situaţie hilară în cadrul comisiei parlamentare pentru Roşia Montană. După mai multe ore, ședinţa comisiei a fost suspendată miercuri noapte, din lipsă de cvorum, după ce parlamentarii PP-DD au părăsit şedinţa. Miercuri ar fi trebuit să se voteze raportul final dar PP-DD şi PSD au făcut ca acest lucru să nu se producă.

„Pontaurul”, luat la tinta cu rosii la Timisoara / FOTO

Timişorenii s-au adunat în Piaţa Operei pentru a protesta, din nou, împotriva exploataţiei miniere de la Roşia Montană. De această dată, organizatorii au decis să renunţe la marş şi să rămână în Piaţa Operei. Au pregătit, în schimb, o prezentare de modă cu mănuși de box și o ședință de aruncat cu… roșii.

Ce e bine pentru clanul Ponta-Sarbu nu e neapărat bine si pentru Romania

Zilnic, de zeci de ori, pe diverse canale de televiziune, vezi tot felul de indivizi din toate colțurile țării susținând că tot ce e bine pentru România e bine și pentru ei și familiile lor. Fără îndoială, au dreptate: Ce e bine pentru țară e bine și pentru români. Problema e că, în cazul de față, ei se referă la proiectul Roșia Montană. Care, departe de a fi bun pentru România, este chiar catastrofal.

„Jos dinastia Sarbu”, ultimul slogan de la protestele anti-Rosia Montana / FOTO

Timișorenii s-au adunat, din nou, duminică, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist. A fost citită rezoluția adoptată la Câmpeni, care cere, printre altele, desecretizarea contractului cu RMCG. Protestatarii l-au luat în vizor, de această dată, pe senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului.

Top