Arhiva pentru eticheta: rosia montana

Se adună donații pentru comunitatea din Roșia Montană, greu încercată de inundațiile din iulie

Se adună donații pentru comunitatea din Roșia Montană, greu încercată de inundațiile din iulie

În urma dezastrelor din 16 iulie, când două viituri au lovit localitatea Roșia Montană mutând tone de apă, pământ și pietriș inundând și îngropând casele localnicilor, mulți dintre aceștia au rămas doar cu hainele de pe ei. Toată zona este într-o situație gravă datorită lipsei apei, alimentelor, hainelor și a minimului necesar traiului zilnic. „Condițiile

Un fost jandarm, amendat de jandarmerie pentru un protest care n-ar fi existat!

Timișorenii care au protestat, din septembrie încoace, împotriva exploatării de la Roșia Montană s-au întâlnit în Piața Victoriei pentru ultima dată în acest an. Tema zilei a fost amenda cu care s-a trezit acasă unul dintre ei, pentru un protest care, de fapt, n-ar fi avut loc. Omul, fost jandarm, se gândește să intre în greva foamei.

Comisia parlamentara a respins proiectul minier de la Rosia Montana

Controversatul proiect minier de la Roşia Montană a primit vot negativ din partea comisiei parlamentare care s-a ocupat de această afacere. Raportul final a fost votat luni seară și a fost respins. Petru Ehegartner, singurul parlamentar de Timiş care face parte din această comisie, era convins că votul va fi negativ.

Presedintele Alburnus Maior, la protestul anti-Rosia Montana din Piata Victoriei

Timişorenii s-au adunat, din nou, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva controversatului proiect minier de la Roşia Montană. De această dată, alături de ei s-a aflat și Eugen David, președintele Asociaţiei Aburnus Maior. În plus, s-a întors și Victor Porcu.

Ehegartner nu intelege tergiversarile de la Comisia Rosia Montana

Situaţie hilară în cadrul comisiei parlamentare pentru Roşia Montană. După mai multe ore, ședinţa comisiei a fost suspendată miercuri noapte, din lipsă de cvorum, după ce parlamentarii PP-DD au părăsit şedinţa. Miercuri ar fi trebuit să se voteze raportul final dar PP-DD şi PSD au făcut ca acest lucru să nu se producă.

„Pontaurul”, luat la tinta cu rosii la Timisoara / FOTO

Timişorenii s-au adunat în Piaţa Operei pentru a protesta, din nou, împotriva exploataţiei miniere de la Roşia Montană. De această dată, organizatorii au decis să renunţe la marş şi să rămână în Piaţa Operei. Au pregătit, în schimb, o prezentare de modă cu mănuși de box și o ședință de aruncat cu… roșii.

Ce e bine pentru clanul Ponta-Sarbu nu e neapărat bine si pentru Romania

Zilnic, de zeci de ori, pe diverse canale de televiziune, vezi tot felul de indivizi din toate colțurile țării susținând că tot ce e bine pentru România e bine și pentru ei și familiile lor. Fără îndoială, au dreptate: Ce e bine pentru țară e bine și pentru români. Problema e că, în cazul de față, ei se referă la proiectul Roșia Montană. Care, departe de a fi bun pentru România, este chiar catastrofal.

„Jos dinastia Sarbu”, ultimul slogan de la protestele anti-Rosia Montana / FOTO

Timișorenii s-au adunat, din nou, duminică, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist. A fost citită rezoluția adoptată la Câmpeni, care cere, printre altele, desecretizarea contractului cu RMCG. Protestatarii l-au luat în vizor, de această dată, pe senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului.

Samartinean voteaza impotriva proiectului Rosia Montana

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean este categoric împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. El va vota împotrivă, în primul rând temându-se de efectele pe care cianura le va avea asupra mediului înconjurător. Până acum, trei parlamentari de Timiș au declarat public că nu susțin acest proiect.

Nici Grapini nu voteaza proiectul Rosia Montana

Timișoreanca Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, a declarat, luni dimineața, că nu va vota varianta actuală a proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană. Grapini a fost audiată în fața Comisiei speciale pentru Roșia Montană, fiind criticată de parlamentarii PSD pentru poziția sa.

Top