Categories: Social

Educatie in culori. Ateliere de creativitate pentru copiii cu autism

Asociația „Învățăm cu pictograme” propune un nou proiect pentru micuții diagnosticați cu autism. Este vorba despre ateliere de joc și creație, care au ca scop creșterea nivelului de comunicare și socializare. Cursurile vor începe în luna septembrie.

Atelierele de creație vor fi deschise în perioada septembrie-noiembrie, urmând ca de ele să beneficieze 10 copii din Timiș. Terapia prin artă este des utilizată în cazul persoanelor diagnosticate cu autism, iar Asociația „Învățăm cu pictograme” a mai demarat astfel de proiecte și în trecut. Pentru atelierele „Autismul: O viață în culori” s-a strâns suma de 8.500 de lei, totul prin donații obținute în cadrul maratonului Timotion. Astfel, 10 copii cu vârstele cuprinse între 3 și 12 ani vor beneficia de terapii care îi vor ajuta atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Pentru a se obține rezultatele dorite, sesiunile de terapie vor cuprinde ateliere de pictură, stimulare senzorială, crearea a două povești cu pictograme, joc de rol și joc simbolic, dans și modelaj. „În urma desfășurării sesiunilor de art terapie pe parcursul celor trei luni, copiii vor avea posibilitatea de a dobândi abilități de viață cât mai independentă cu putință, de a reuși să ducă anumite sarcini la bun sfârșit fără ajutor, iar acest lucru îi va ajuta și în viața de zi cu zi, acasă, la grădiniță sau la școală. Observând îmbunătățiri în ceea ce privește autonomia, socializarea și comunicarea, părinții vor fi încurajați să continue stimularea copiilor lor prin toate mijloacele posibile”, spun reprezentanții Asociației „Învățăm cu pictograme”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

11 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

13 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

16 ore ago