Haos in centru! Pasajul Jiul era inchis joi dimineata!

Surpriză uriașă și neplăcută pentru șoferi, joi dimineață! Pasajul Jiul a fost închis complet încă din noaptea de miercuri spre joi, deși primăria anunțase că acest lucru se va întâmpla doar de luni, 1 august. Și noile restricții de trafic i-au bulversat pe timișoreni, astfel că în zona centrală sunt cozi interminabile.

Oficial, Pasajul Jiul ar urma să fie închis complet, timp de cel mult trei săptămâni, numai de luni, 1 august. Șoferii au avut însă neplăcuta surpriză ca, încă din noaptea de miercuri spre joi, accesul prin pasaj să fie blocat. Totul, fără ca acest lucru să fie anunțat! Pe rețelele de socializare, postările au început să curgă. „Veste proastă, se închide Jiul”, a notat un timișorean, înainte de miezul nopții. „Pasajul Jiul este închis complet din orice sens , de pe direcția Circumvalațiunii cu Bogdăneștilor se poate merge pe Brediceanu, pe lângă liniile de tramvai, care a devenit stradă cu sens unic, invers față de cum era, apoi se poate merge pe strada Paris”, a scris un altul, în jurul orei 2. Dacă la acel moment traficul era extrem de redus, joi dimineață, haosul s-a instalat în zonă. „Cum vii din centru spre «Louis Țurcanu», nu se mai poate merge înainte pe linia de tramvai. Obligatoriu dreapta. Aglomerație de la catedrală”, a anunțat un alt șofer. „Când vii dinspre Jiul spre spitalul de copii nu se mai poate înainte de pe banda 1 la spitalul de copii. Obligatoriu dreapta spre Catedrală. Coadă de la spitalul de copii până aproape după Gara de Nord”, a venit o altă postare. Peste toate acestea, Pasajul Jiul a rămas închis! „Pasajul Jiul închis… desi e închis, lumea încă circulă peste borduri și scuaruri. Înainte de pasaj sunt semne «accesul interzis», poți circula, dar nu pe zona asfaltată… doar peste borduri”, a scris un șofer, puțin înainte de ora 8.

Oficial, primăria a anunțat că de joi, 28 iulie, sensul de mers de pe str. Coriolan Brediceanu, în prezent de la Piaţa 700 spre Calea Circumvalaţiunii, va fi modificat, urmând ca sensul de mers să se deruleze de la Circumvalaţiunii înspre Piaţa 700. Circulaţia pe strada Coriolan Brediceanu se va desfăşura pe două benzi până la intersecţia cu str. Iosif Nemoianu, respectiv pe o bandă de la str. I. Nemoianu până la str. Paris. Strada Brediceanu, pe tronsonul cuprins între străzile 9 Mai şi Paris, va avea sensul de circulaţie neschimbat. Relaţia Centru/Catedrală-Nord nu se va putea efectua prin Piaţa Regina Maria (Spitalul de copii – Republicii – Pasajul Jiul), ci numai prin Piaţa Regina Maria – Piaţa 700. Practic, dacă veniți de la catedrală, nu veți mai avea voie să mergeți prin fața spitalului sau să faceți stânga. Va fi obligatoriu dreapta, pe Bd. Republicii și apoi pe str. Sf. Ioan. Pe str. Iosif Nemoianu vor avea acces doar ambulanțele și autospecialele. (sursa foto pentru galerie: www.ratt.ro/forum).

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

34 de minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

58 de minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

16 ore ago