Categories: Primăria Timişoara

In Parcul Botanic s-a spart tot, nu s-a asfaltat nimic! Va fi gata candva / FOTO

Începută în primăvară, reabilitarea aleilor din Parcul Botanic nu este gata încă. Primarul Nicolae Robu spune că nu e mulțumit de cum lucrează firma, care a „spart” tot, dar n-a asfaltat nimic, fiindcă are un stil de lucru aparte. În aceste condiții, nu se știe exact când vom avea alei pe care să nu ne mai rupem picioarele.

Fiindcă nu sunt bani pentru o reabilitare integrală a Parcului Botanic, în primăvară, Primăria Timișoara a decis că e cazul să se facă totuși măcar minime lucrări de întreținere. În luna aprilie a început refacerea aleilor, aflate într-un stadiu dezastruos. „Parcul Botanic nu mai putea rămâne în starea în care era. Se lucrează la alei și la iluminat. Am dat însă dispoziții să se facă reabilitarea aleilor pe venituri proprii și trebuie rezolvată și problema iluminatului, tot pe venituri proprii”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Lucrarea nu este gata nici acum, iar edilul admite că situația nu e deloc roză. „Nu sunt mulțumit de cum s-a lucrat în Parcul Botanic. Am să chem reprezentanții firmei la o discuție, pentru că sunt foarte nemulțumit. Am fost și am văzut. E adevărat că ei au și o abordare care nu e cea mai bună. Poate pentru ei este, dar pentru oraș nu. Nu trebuie să scăpăm din vedere că este vorba despre o cantitate foarte mare de lucrări. Sunt kilometri și kilometri de alei, s-a pus și fundamentul pentru pregătirea asfaltării, s-au pus borduri, numai că și abordarea firmei nu este cea mai bună pentru oraș. Ei fac întâi bordurarea și apoi pregătirea terasamentului și nu asfaltează niciunde. Drept urmare, tot parcul este sub șantier, nu au finalizat nimic. Dacă ar asfalta cât au făcut, imediat ar fi alta imaginea. Eu le-am cerut, dar ei fac cum e mai bine pentru ei”, spune acum edilul.

În ultimul mandat al primarului Gheorghe Ciuhandu, reabilitarea Parcului Botanic, estimată la peste 12 milioane de lei, a fost propusă pentru fonduri europene. În 2006 a fost făcut primul studiu de fezabilitate, actualizat în 2010 și rămas în același stadiu. Primăria ar vrea să obțină finanțare europeană pe exercițiul financiar 2014-2020 pentru reabilitarea a trei parcuri din oraș: Parcul Central, Parcul Civic și Parcul Botanic. În cazul Parcului Central, lucrările ar putea începe în acest an, pe fonduri de la bugetul local, urmând să fie comuntată, dacă va fi cazul, sursa de finanțare.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișoara vrea să preia o parte din Calea Urseni, în vederea modernizării

O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…

10 minute ago

Sunt restricții pe A1, în zona Margina – Traian Vuia

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…

42 de minute ago

Universitatea de Vest a susținut un curs despre diplomație la București

Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…

51 de minute ago

Cum se va desfășura procesul electoral la alegerile de duminică. În Timiș vor fi 619 secții de vot

Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…

57 de minute ago

<b>VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România</b>

Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…

O oră ago

Ascultă-ți corpul și mergi la control. Policlinicile Regina Maria oferă consultații și analize medicale decontate de CAS

În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…

O oră ago