Categories: Partide

Mai bine stau pe tusa?! Robu: N-am vrut sa expunem jumatate de judet unui parteneriat nefiabil cu PMP

PNL Timiș nu a semnat niciun protocol cu PMP, pentru că știa că „popularii” erau deja înțeleși cu social-democrații. Este declarația copreședintelui Nicolae Robu, care admite că a existat totuși o propunere liberală, care nu viza însă și un post de viceprimar la Timișoara.

Președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, a fost foarte categorică: singurii vinovați pentru faptul că nu au reușit să formeze o majoritate în CJ Timiș sunt liberalii. „După încheierea alegerilor, am declarat că voi sta la discuții cu toți reprezentanții partidelor, pentru a găsi susținere pentru proiectele pe care le-am promovat. Am declarat cu fermitate că suntem un partid de dreapta și ne-am dori ca proiectele noastre să fie susținute de cei de la PNL. Nu s-a întâmplat absolut nimic în sensul ăsta, (…) N-a fost nicio propunere serioasă și fermă din partea lor, mă refer cu precădere la liderii PNL”, a spus Iliescu. Aceasta a declarat că liberalii au venit cu o propunere, dar mult prea târziu pentru a fi acceptată, în condițiile în care PMP semnase deja un protocol cu PSD și ALDE. Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, crede că situația nu avea cum să fie altfel. „Știam care este orientarea PMP la nivel național, nu era să expunem jumătate din județ la un parteneriat nefiabil cu PMP. Nu aveam încredere. În plus, nu pot lucra cu orice persoană. Am spus de la bun început că sunt dispus la discuții cu toate partidele în afară de PSD, dar când e vorba de PMP, în afară de Marius Dugulescu. Putea să rămână simplu consilier local, dar nu partener de discuții cu mine”, a declarat Robu.

Liderul liberal nu-și reproșează situația în care s-a ajuns, conform căreia PNL, cu 14 consilieri județeni, a rămas pe dinafară la șefia CJ. „Indiferent ce s-ar fi oferit PMP, ei n-ar fi intrat în alianță cu PNL și UNPR. Există o înțelegere la nivel național între PSD, ALDE și PMP, în baza căreia în toată țara, exceptând Ilfov, unde a fost o situație specială, s-au făcut alianțe precum cele de la Timișoara. Lucrurile sunt foarte clare. Noi, pentru a nu ne imputa nimic, am venit și am tatonat să vedem care sunt reacțiile PMP. Dacă ar fi acceptat atât cât am propus noi, mai puțin funcția de viceprimar la Timișoara, am fi fost dispuși să facem un parteneriat”, a mai spus Robu. Conform acestuia, Gheorghe Falcă nu ar fi putut oferi „popularilor” postul de viceprimar la Timișoara. „Nu cred că își închipuie cineva că ar fi putut da cineva funcția de viceprimar la Timișoara, cu Robu ca primar, fără acceptul lui Robu”, a mai afirmat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago