Poli renunta la ACS, indiferent in ce liga va juca

Poli Timișoara mai poate spera să joace, în sezonul viitor, în Liga I, chiar și cu opt puncte penalizare. Decizia justiției în cazul Rapidului, programată pentru vineri, a fost amânată cel mai probabil pentru săptămâna viitoare. Un lucru e sigur, spune primarul Nicolae Robu: echipa se va numi simplu Poli. Poate cu FC în față!

Falimentul clubului Rapid, promovat în Liga I, ar fi trebuit confirmat sau infirmat, vineri, de instanța căreia s-au adresat oficialii alb-vișiniilor. Foarte ciudat însă, avocaţii Rapidului s-au adresat Tribunalului Bucureşti, nu Curții de Apel, astfel că judecătoarea a decis să-şi decline competenţa în acest caz. Avocații Rapidului au anunțat că depun chiar vineri actele la instanța la care trebuie, iar o sentință ar putea fi emisă săptămâna viitoare. Ea ar putea afecta și clubul ACS Poli, retrogradat în liga secundă. „Informațiile pe care le am eu sunt că, daca Rapid nu rămâne în Liga I, rămâne în Liga I Poli Timișoara. Nu va mai apărea sintagma, prefixul ACS. Avem toate drepturile asupra numelui și am solicitat să folosim în ediția viitoare de campionat denumirea Poli Timișoara, fără ACS. Eventual, apare FC, Fotbal Club, că așa se cere să fie stipulat să se spună despre ce este vorba. Dacă trebuie, apare FC”, a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu.

O eventuală nouă aventură a alb-violeților în prima ligă va fi extrem de grea, în condițiile în care clubul va pleca la drum cu un handicap de 8 puncte. Echipa a fost depunctată pentru că nu a reușit să facă în playoff un minim de 15 puncte. La club n-a știut nimeni despre o astfel de regulă! „Depunctarea este un lucru cumplit, pe care nu l-a știut nimeni. Ați auzit vreun comentator sportiv, vreun jurnalist de sport, să spună vreodată că echipa care nu face 15 puncte în playoff va fi depunctată cu diferența până la 15 puncte? Nimeni n-a vorbit despre asta până acum. Este o prevedere de regulament despre care nu s-a făcut vorbire niciunde. Ne-a luat total prin surprindere comunicarea de la FRF. Sigur că ar fi trebuit să știe cineva de la club, dar ce să facem? (…) Până la urmă, dacă am fi avut măcar un meci mai bun decât am avut, nu mai retrogradam. E absurdă această prevedere. Petrolul este sub noi în clasament și va depunctată cu 1 punct. Noi vom fi depunctați cu 8 (…) Nu avem ce să contestăm, am văzut cu ochii mei regulamentul, el așa spune”, a mai declarat Robu. Vestea bună ar fi că, în continuare, există un investitor interesat să dea bani la Poli. Așa cum deBanat.ro a anunțat deja, discuțiile sunt în fază destul de avansată.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago