Categories: Poli Timisoara

Robu recunoaste: Daca Tudose nu preia Poli, nu se pune problema de vreo performanta

Dacă Viorel Tudose nu preia Poli Timișoara, va fi extrem de greu în prima ligă. O recunoaște primarul Nicolae Robu, care spune că, până acum, clubul s-a descurcat cu chiu, cu vai, cu niște sponsorizări. În ultima săptămână, Poli i-a plătit lui Ianis Zicu o datorie de 27.000 de lei, dar abia a găsit bani pentru biletele de avion spre București.

Poli Timișoara a aflat abia joi că va juca în Liga I și va debuta direct în etapa a doua, sâmbătă seară, contra lui Dinamo, în Ștefan cel Mare. Echipa pleacă la drum cu o penalizare de 14 puncte și fără finanțator, deși negocierile cu omul de afaceri Viorel Tudose durează deja de câteva săptămâni. Curtea de Conturi a încurcat socotelile și de această dată. „Mai sunt de clarificat niște aspecte, care să-l liniștească pe Viorel Tudose în ceea ce privește frământările sale legate de ipoteza negativă, dar pe care nimeni nu o poate exclude, că, în final, ACS Poli ar avea de returnat sume importante către CL Timișoara și CJ Timiș. Este singurul impediment. Se caută acum o soluție legală care să-l asigure pe Viorel Tudose că, după doi ani, când s-ar putea întâmpla așa ceva, poate continua totuși activitatea în Timișoara. Asta vrea investitorul, asta mi-a spus: «Eu am venit cu un proiect fotbalistic în Timișoara. N-aș vrea ca peste doi ani să mă trezesc, chiar dacă nu mi se ia nimic din patrimoniul societății, că întrerup proiectul. Aș vrea să am o variantă de continuitate în Timișoara, indiferent ce se va întâmpla la ACS Poli, în raport cu administrația publică locală»”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu.

Clubul nu a mai primit bani de la CL Timișoara și CJ Timiș de mai bine de un an, iar situația financiară nu arată deloc bine. Robu recunoaște că un eventual eșec al negocierilor cu Tudose ar fi echivalent cu un dezastru. „În ultima vreme am beneficiat de sponsorizări nu foarte mari, de la un număr de oameni care chiar țin la orașul acesta. Am reușit să plătim, de exemplu, în această săptămână, 27.000 de lei lui Ianis Zicu, pentru că altfel iar aveam probleme la comisie. Am reușit să facem rost și de banii pentru deplasarea la București. Ne vom descurca, dar asta nu e o soluție. Sper să finalizăm cu bine tratativele cu Viorel Tudose. Altfel, ne vom descurca târâș-grăpiș, ceea ce nu e dătător de speranțe pentru performanțe”, a mai spus edilul. Între timp, clubul are un alt președinte. Este vorba despre fostul city manager Sorin Drăgoi, care vede noul său job ca pe o provocare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

6 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

12 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago