Constantin Ostaficiuc, Nicolae Robu, Titu Bojin, Sorin Grindeanu. Cei patru lideri politici au cel puțin un punct comun: consilierul personal Alexandru Chirilă. Noul președinte al CJ Timiș i-a prelungit acestuia contractul și și-a ales încă un consilier, în persoana unui fost primar găsit de ANI în conflict de interese.
Proaspăt instalat în funcția de președinte al CJ Timiș, Sorin Grindeanu își formează echipa de consilieri personali. Are deja jumătate din ea. „Unuia i-am prelungit contractul și a făcut parte și din vechiul cabinet. Este vorba despre Alexandru Chirilă. Al doilea este fostul primar de Sînmihai, Viorel Bara, pe care, în campania electorală, și sunt cât se poate de sincer, văzând modul în care a aplicat și a câștigat mai multe proiecte pe fonduri europene, mi-am dorit să-l am în echipă”, explică Sorin Grindeanu. Social-democratul urmează să anunțe, în scurt timp, și numele celorlalți doi consilieri. „Voi avea patru consilieri personali, atât cât îmi permite legea. Îi am în cap pe ceilalți doi, dar trebuie să am o discuție și cu ei, am avut primele discuții exploratorii. Sunt oameni care au experiență în administrație”, a completat Grindeanu.
Alexandru Chirilă pare să fie cel mai competent consilier personal din administrația timișeană. Întâi a fost consilier al fostului președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, apoi, pentru mai puțin de o lună, director al Aeroportului Timișoara. Chirilă i-a fost consilier și primarului Nicolae Robu, ocupându-se de Audit și Control Intern. După ce și-a dat demisia din această funcție, el a fost „recuperat” de Titu Bojin, la vremea respectivă președinte al CJ, primind un nou post de consilier. Odată cu schimbarea administrației, Sandu Chirilă rămâne să-l sfătuiască și pe noul lider al Județului, Sorin Grindeanu. În CV-ul lui Chirilă se regăsește și o perioadă în care acesta a lucrat la celebra 0125, așa-numita doi ș-un sfert. Se întâmpla în urmă cu 20 de ani. Viorel Bara a fost primar la Sînmihaiu Român și nu a mai putut candida pentru un nou mandat din cauza ANI. În decembrie 2013, Agenţia Naţională pentru Integritate anunța că Viorel Bara era în conflict de interese, pentru că și-a angajat nevasta la primărie. Soția lui Bara a lucrat ca arhivar la primăria condusă de acesta în perioada 8 decembrie 2008-28 februarie 2013. Bara a atacat în instanță raportul ANI, dar, în 2014, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea ca nefondată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins și ea recursul declarat de Bara. Fostul edil a fost suspendat în mai 2016 și nu mai poate ocupa, timp de trei ani, nicio funcție publică.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…