Categories: Primăria Timişoara

Scoala Generala 2 se muta partial pe strada Izlaz! Sunt prea multi elevi si prea putine clase

Primăria Timișoara reorganizează activitatea mai multor școli din oraș. Operațiunea este necesară, deoarece unele unități de învățământ dau pe dinafară din cauza numărului mare de elevi, în timp ce altele au spații goale. Școala Gimnazială 2 va primi, pentru 10 ani, clădirile de pe strada Izlaz ale Școlii Gimnaziale 15, dar vor fi și alte mutări.

Școala Gimnazială 15, din cartierul Fratelia, a funcționat dintotdeauna în mai multe spații. Este vorba despre imobilul situat în str. Chişodei nr. 1, imobilul situat în str. Herculane 24, imobilul de pe str. Izlaz 50, respectiv imobilul de pe strada Izlaz 44-46. Între timp, numărul copiilor înscriși la această unitate de învățământ a scăzut de la an la an, astfel că, în prezent, Gimnaziala 15 își desfășoară cursurile doar în clădirea de pe strada Chișodei. Imobilul de pe strada Herculane a fost pus la dispoziţia Asociaţiei VivArt – Centru de artterapie psihologică, pe o perioadă de 10 ani, cu începere din 2013. Clădirea de pe Izlaz 50 a fost retrocedată foștilor proprietari, iar cea de pe Izlaz 44-46 a rămas goală. Ea va fi repartizată în folosință gratuită, dacă sunt de acord și consilierii locali, Școlii Gimnaziale nr. 2. La finele anului școlar 2015/2016, această unitate de învățământ a cerut primăriei clădirea de pe strada Izlaz. S-a ajuns într-o astfel de situație pentru că, spun cei de la Gimnazială 2, „în ultimii doi ani numărul elevilor înscrişi în clasele pregătitoare a crescut cu 25%, iar programul şcolar se desfăşoară în două schimburi, întrucât numărul de săli declasă din actuala locaţie este limitat”.

Consilierii locali vor vota „atribuirea în folosinţă gratuită a clădirilor cu destinaţia de şcoală, aferente Scolii Gimnaziale nr. 15, proprietatea publică a Municipiului Timişoara, situate în Timişoara , str. Izlaz nr. 44-46 (…) către Şcoala Gimnazială nr. 2, în vederea desfăşurării activităţii de învăţământ, pe o perioadă de 10 ani, în baza unui contract de comodat ce se va încheia între cele două părţi”. În viitor, urmează să fie și alte mutări de clase ale unor școli, dintr-o parte într-alta. Nu va fi însă nevoie de hotărâri de consiliu separate. „De la Școala Gimnazială 16, câteva clase primare vor fi mutate la Colegiul «Ferdinand», în corp separat, cu intrare separată, ca să poată face orele de dimineață. În paralel, a fost finalizat proiectul de extindere de la Gimnazială 16 și urmează să decidem dacă va fi făcut pe bani de la bugetul local sau pe fonduri europene. De la Gimnazială 24, clasele care fac ore după-amiază vor fi mutate la «Mincu», in fosta Generala 26.De asemenea, suntem în faza de autorizare a unor lucrări de intervenție la căminul Liceului Pedagogic, pentru crearea de noi spații de școlarizare. Căutăm, în această perioadă, spații cât mai apropiate de școală la «Moisil», pentru clasa pregătitoare”, a declarat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

36 de minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

4 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 ore ago