Categories: Invatamant

Timisoara, orasul studentilor din toate colturile lumii! Incepe o noua editie ISWinT

Timișoara va deveni, timp de zece zile, punctul de întâlnire a studenților din toate colțurile lumii. Este vorba despre o nouă ediție a festivalului ISWinT, care va aduce în orașul de pe Bega peste 80 de studenți din alte țări. Aceștia vor avea ocazia să participe la diferite acțiuni și vor putea să-și împărtășească cultura și tradițiile cu ceilalți participanți.

ISWinT 2016 va avea loc în perioada 25 iulie – 3 august. Festivalul este pus la cale de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, aceasta fiind cea de-a 23-a ediție a ISWinT (International Student Week in Timisoara). „Ca în fiecare an, încă din vara anului 1994, festivalul ISWinT va transforma, timp de zece zile, orașul într-un adevărat centru multicultural, având un impact real atât asupra oaspeților noștri, cât și asupra publicului timișorean. Peste 80 de tineri studenți din toate colțurile lumii vor poposi în orașul nostru, împărtășind cu cei din jur obiceiurile și tradițiile lor, și învățând la rândul lor despre cultura românească”, au transmis organizatorii. Festivalul va debuta pe 25 iulie, la ora 16, în Sala „Mihai Perian” de la Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. Un alt eveniment important este „ISWinT Talks” care se va desfășura pe 27 iulie, la Incuboxx, începând cu ora 16. Aici vor fi prezenți mai mulți speakeri care vor discuta teme de interes pentru tineri. Nu va lipsi „Parada ISWinT”, pe durata căreia studenții se vor plimba pe traseul Complexul Studențesc – Piața Operei – Piața Unirii, fluturând steagurile țărilor din care provin. Festivalul ar fi incomplet fără tradiționala „International Day”, care are loc pe pietonala Mărășești. Aici, participanții vor avea ocazia să-și prezinte cultura și tradițiile naționale.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago