Categories: Politicieni

ALDE vrea referendum pentru metropola: Nu pot Robu si Falca sa semneze ca la fuziunea PNL-PDL

Viitoarea metropolă Timișoara – Arad, în formula semnată de Nicolae Robu și Gheorghe Falcă, pare a fi făcută pe modelul fuziunii… PNL-PDL! Asta cred reprezentanții ALDE Timiș, care cer un referendum local și spun că se vor consulta cu specialiștii.

O viitoare metropolă Timișoara – Arad nu este văzută cu ochi prea buni de ALDE Timiș. Cel puțin nu în formula în care s-au purtat până acum discuțiile între primarii Nicolae Robu și Gheorghe Falcă. „Avem un primar plin de el, nu am făcut decât să ne remarcăm prin lucruri negative şi trăsnăi precum Semaforişoara, Palmişoara, turnuleţe, paranghelii şi alte cele, lucru care nu ne aduce un plus. (…) A avut loc o întâlnire între domnul Falcă şi domnul Robu în care semnau ei protocoale că vor să facă metropolă Timişoara-Arad. Este un subiect de interes major pentru timişoreni, dar pentru se ajunge la o variantă care să ia în calcul ce e mai bine pentru noi şi pentru arădeni, trebuie să se facă un referendum local. Nu pot Robu cu Falcă să semneze şi să facă metropolă precum s-a făcut fuziunea PNL-PDL. Ce o să avem, un co-primar de la PNL şi de la PDL, iar restul reprezentanţilor societăţii civile o să fie arbitri? (…) Nu ştiu să existe vreo hotărâre de consiliu local sau vreun mandat de la consiliul local pentru a purta aceste negocieri”, susține Marian Cucșa, secretarul coordonator al ALDE Timiș și viitor candidat al partidului la alegerile parlamentare. Liberalii democrați știu și care sunt pașii următori. „ALDE se va întâlni cu specialiştii şi vom vedea care sunt demersurile necesare de făcut pentru a avea un dram de normalitate. Ne vom consulta cu cetăţenii, care sunt proprietarii oraşului, şi, în funcţie de rezultatul negocierilor, vom vedea care sunt paşii de urmat”, a mai spus Cucșa.

Primarii din Arad și Timișoara au semnat, pe 2 august, o rezoluție comună prin care se angajează să dezvolte împreună viitoarea zonă metropolitană. Actul are la bază un document realizat de Consiliul Consultativ Economic Timișoara și Board-ul Municipiului Arad, conform căruia administrațiile locale vor colabora pentru integrarea priorităților zonei de dezvoltare metropolitană comună Arad-Timișoara în strategiile naționale, regionale, județene și locale, includerea și pregătirea unui proiect pilot de Investiții Teritoriale Integrate pentru ciclul financiar 2021-2027, corelarea priorităților de investiții strategice ale unităților administrativ-teritoriale cu obiectivele zonei de dezvoltare metropolitană comună, în baza unui plan de acțiune integrat.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago