Categories: Alte sporturi

Echipele de baschet si de handbal, cu multe fete noi in noul sezon. Ambele promit surprize

Una din echipele care au adus şi trofee în oraş, BC SCM Timişoara, şi-a schimbat radical „înfăţişarea” pentru noul sezon. După un sezon cu multe dificultăţi, dar trecut cu bine în cele din urmă, „Leii din Banat” au acum 10 jucători noi!

Doar doi baschetbalişti au rămas din sezonul trecut: căpitanul Zoran Milencovici şi unul din coşgheterii sezonului trecut, Mladen Jeremic. Sub comanda lui Nenad Mandic au venit în această vară jucători români cu experienţă ca Octavian Popa Calotă sau Ionuţ Drăguşin, străini gata să aducă plusul de valoare necesar, Nikola Otasevic, Milos Komatina, Marko Cakarevic sau Adrian Diaz, dar şi tineri de perspectivă, Georgian Păun (revenire la clubul unde s-a lansat), Alexandru Albu, Mihai Ursan (de la academia clubului), plus un jucător din zonă care are şansa să joace în prima ligă, Andrei Ghiriş. Obiectivul echipei este calificarea în play-off, iar în Cupă, un traseu cât mai lung.

Schimbare de look şi pe semicerc. Din toate punctele de vedere. Medaliată cu bronz sezonul trecut, contrar tuturor pronosticurilor, HC SCM Poli Timişoara se pregăteşte de un sezon istoric, în care revine şi în competiţiile europene, mai exact în Cupa EHF. Chiar dacă mulţi dintre jucătorii care au dus greul anul trecut au plecat din cauza promisiunilor neonorate, gruaprea violetă a luat-o pe o pantă ascendentă. La club a venit un investitor puternic, iar problemele financiare s-au rezolvat. În plus, au venit jucători experimentaţi care pot face oricând diferenţa. Sub comanda lui Pero Milosevic, care a rămas la Timişoara pentru a continua cu Poli, se află în acest moment nu mai puțin de opt stranieri: nou-veniții Marko Simovic, Vuk Milosevic, Filip Marjanovic, Adam Savic și Filip Lazarov, plus cei trei jucători străini rămași din sezonul trecut, macedoneanul Zlatko Daskaloski și sârbii Marko Pejovic și Marko Lasica. În plus, a rămas la club şi căpitanul Cristi Fenici, un pilon foarte important al echipei, alături de câţiva tineri de perpectivă. Obiectivul este podiumul naţional şi o comportare cât mai bună în Cupă. Baschetbaliştii încep sezonul în septembrie, în timp ce handbaliştii la finele acestei luni, urmând a (re)debuta în Cupa EHF la începutul lui septembrie.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago