Categories: Poli Timisoara

Fotbalisti 100% romani: Poli Timisoara made in Romania!

Poli Timişoara este singura echipă din Liga 1 care are lotul format doar din fotbalişti români! Până nu demult, în lot se regăseau fotbalişti născuţi în toate colţurile lumii. Aproape că nu a fost continent de pe care să nu ajungă un jucător de fotbal în lotul formaţiei timişorene. Începând cu acest an, politica de transferuri a clubului timişorean s-a schimbat.

După ce Poli a retrogradat de două ori în ultimii trei ani cu fotbalişti transferaţi din alte ţări, clubul a decis să meargă pe mâna fotbaliştilor autohtoni şi a tinerilor crescuţi în propria pepinieră. S-au dus vremurile în care jucătorii străini erau majoritari la echipa ce evoluează pe arena „Dan Păltinişanu”. Dacă în era Marian Iancu jucătorii străini erau cei care făceau legea la Poli, cu aceştia în primul „11” obţinând cele mai bune clasări în Liga 1, începând cu anul 2012, an în care şi-a făcut debutul noua echipă, fotbaliştii de altă cetăţenie, cu mici excepţii au dezamăgit. Evoluţia sub aşteptări în sezonul 2015/2016 este dovada clară că implanturile cu jucători străini nu au adus acel plus care ar fi trebuit să le ofere timişorenilor siguranţa rămânerii în Liga 1. În aceste condiţii, conducerea clubului a transferat în această vară doar fotbalişti români şi a preferat să se debaraseze de toţi jucătorii străini cu care a retrogradat la finalul sezonului trecut.

Portarii Cătălin Straton şi Marius Curileac, plus jucătorii de câmp George Neagu, Alin Şeroni, Bogdan Străuţ, Alin Cârstocea, Iulian Roşu, Cătălin Vădrariu, Ciprian Vraciu şi Tavi Drăghici sunt jucătoprii transferaţi de Poli în această vară. În plus, lotul a fost completat şi cu câteva reveniri de jucători români care au fost puşi pe făraş de Florin Marin în iarna acestui an. Antrenorul Ionuţ Popa va fi nevoit să-i forţeze şi pe Mario Contra, Deian Sorescu, Harald Fridrich, Sebastian Mailat, Cosmin Bârnoi, Ionuţ Popan, Cosmin Oprea, Mădălin Livan, Andrei Sîntean, Sebastian Velcotă sau Denis Golda, toţi crescuţi în propriul centru de copii şi juniori. Astra Ploieşti este echipa din Liga 1 cu cei mai mulţi jucători străini. Trupa lui Marius Şumudică numără 11 străini şi este urmată în clasament de CFR Cluj şi CSU Universitatea Craiova, ambele cu câte 9 „stranieri”. La Polul opus se află Concordia Chiajna (doi străini), ASA Târgu Mureş (un jucător străin) şi Poli Timişoara, singura echipă din Liga 1 fără niciun jucător străin!

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

38 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

O oră ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

15 ore ago