Peste 100 de cicliști s-au întrecut, duminică, la o competiție de ciclism cross-country în natură. A fost prima ediție a Herneacova XCO, un concurs desfășurat în premieră, care își propune să devină o tradiție a locului. Centrul de agrement care prinde contur aici se anunță a fi cu adevărat spectaculos.
Într-un peisaj de basm, în mijlocul unei păduri, creşte văzând cu ochii un centru de agrement deosebit, cel de la Herneacova. Aici se construieşte, chiar în aceste zile, cel mai mare manej din ţară, iar la anul se vor face un parc de aventură, o stână în mijlocul unei poieniţe şi, de ce nu, în viitorul apropiat, o academie de tenis, un hotel şi un ştrand. S-au făcut deja două piste pentru biclicliști, pe distanţe de 10, respectiv 5 kilometri. Pe cea mai mică s-a disputat duminică prima ediţie a Herneacova XCO, o competiție de ciclism cross-country în plină natură.
Au luat parte mai bine de 100 de sportivi, din România, dar şi din Ungaria. care au făcut înconjurul traseului de patru, respectiv cinci ori. Cu o diferenţă de nivel de 200 de metri, traseul a solicitat concurenţii, dar şi aceştia au ţinut înadins să-l termine, peste 90% dintre participanţi trecând linia de sosire. Cel mai bun timp l-a obţinut tânărul de doar 18 ani Joszef Malnasi, care a terminat competiţia într-o oră şi 20 de minute, fiind urmat la ceva distanţă de restul plutonului. Pentru că această competiţie de cross-country s-a disputat pe mai multe secţiuni, iată câştigătorii: Blazso Marton (Elite), Jozsef Malnasi (15-18 ani, dar și Masculin Opem), Imre Boszormeny (19-29 ani), Istvan Mura (30-39 ani), Francisc Sarosi (+40 de ani), Veronica Cseh (feminin).
Există și o altă veste bună pentru iubitorii de pedalat din Timișoara. „Toţi cei care vor dori să testeze traseele de ciclism o pot face pe gratis. Avem şi trasee de drumeţii prin pădure, de asemenea gratis. Totul este deschis publicului, iar cine vrea să se plimbe prin pădure va avea şi ce vedea, de la căprioare, cerbi, la mistreţi, vulpi şi chiar bursuci. Pe partea sportivă ne dorim un manej de înaltă calitate, care de la anul să intre în circuitul naţional, apoi ne-am dori să construim o academie de tenis, un ştrand şi spaţii de cazare”, spune Andrei Gașpar, preşedintele clubului de echitaţie Herneacova. Distanţa între Timişoara şi Herneacova este de aproximativ 30 de km și se poate parcurge cu maşina, iar pentru cei mai curajoşi, chiar cu bicicleta. Se merge pe DN6/E70 până la Recaş, apoi se virează la stânga şi se urmează indicatoarele.
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…
Administrația Bazinală de Apă Banat a avut un an cu numeroase investiții realizate pentru buna…
Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…