Categories: Timp liber

Pe biciclete, prin padure: Herneacova XCO, succes de la prima editie

Peste 100 de cicliști s-au întrecut, duminică, la o competiție de ciclism cross-country în natură. A fost prima ediție a Herneacova XCO, un concurs desfășurat în premieră, care își propune să devină o tradiție a locului. Centrul de agrement care prinde contur aici se anunță a fi cu adevărat spectaculos.

Într-un peisaj de basm, în mijlocul unei păduri, creşte văzând cu ochii un centru de agrement deosebit, cel de la Herneacova. Aici se construieşte, chiar în aceste zile, cel mai mare manej din ţară, iar la anul se vor face un parc de aventură, o stână în mijlocul unei poieniţe şi, de ce nu, în viitorul apropiat, o academie de tenis, un hotel şi un ştrand. S-au făcut deja două piste pentru biclicliști, pe distanţe de 10, respectiv 5 kilometri. Pe cea mai mică s-a disputat duminică prima ediţie a Herneacova XCO, o competiție de ciclism cross-country în plină natură.

Au luat parte mai bine de 100 de sportivi, din România, dar şi din Ungaria. care au făcut înconjurul traseului de patru, respectiv cinci ori. Cu o diferenţă de nivel de 200 de metri, traseul a solicitat concurenţii, dar şi aceştia au ţinut înadins să-l termine, peste 90% dintre participanţi trecând linia de sosire. Cel mai bun timp l-a obţinut tânărul de doar 18 ani Joszef Malnasi, care a terminat competiţia într-o oră şi 20 de minute, fiind urmat la ceva distanţă de restul plutonului. Pentru că această competiţie de cross-country s-a disputat pe mai multe secţiuni, iată câştigătorii: Blazso Marton (Elite), Jozsef Malnasi (15-18 ani, dar și Masculin Opem), Imre Boszormeny (19-29 ani), Istvan Mura (30-39 ani), Francisc Sarosi (+40 de ani), Veronica Cseh (feminin).

Există și o altă veste bună pentru iubitorii de pedalat din Timișoara. „Toţi cei care vor dori să testeze traseele de ciclism o pot face pe gratis. Avem şi trasee de drumeţii prin pădure, de asemenea gratis. Totul este deschis publicului, iar cine vrea să se plimbe prin pădure va avea şi ce vedea, de la căprioare, cerbi, la mistreţi, vulpi şi chiar bursuci. Pe partea sportivă ne dorim un manej de înaltă calitate, care de la anul să intre în circuitul naţional, apoi ne-am dori să construim o academie de tenis, un ştrand şi spaţii de cazare”, spune Andrei Gașpar, preşedintele clubului de echitaţie Herneacova. Distanţa între Timişoara şi Herneacova este de aproximativ 30 de km și se poate parcurge cu maşina, iar pentru cei mai curajoşi, chiar cu bicicleta. Se merge pe DN6/E70 până la Recaş, apoi se virează la stânga şi se urmează indicatoarele.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

O oră ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

22 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

22 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

23 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

23 de ore ago