Categories: SportUltima ora

Victorie in stil de mare campioana! Timisoara a dat recital la Cluj

Nu au mai lăsat nimic la voia întâmplării. Chiar dacă şi de această dată nu au evoluat cu cea mai bună echipă, accidentările mai vechi şi mai noi, facând ca unii jucători să intre din primul 15, iar alţii să joace pe alte posturi decât cele obişnuite, cei de la Timişoara Saracens şi-au învăţat lecţia din meciul cu CSM Bucureşti.

Bănăţenii au început jocul cum îi stă bine unei echipe ofensive şi după 10 minute în care au fost prezenţi în 22-ul advers, Gorcioaia a reuşit primul eseu, după câteva acţiuni superbe pe treisferturi. Chiar dacă şi Clujul a ieşit apoi la joc, tot campionii au fost mai prezenţi în terenul oponenţilor. În minutul 27, după ce au recuperat o minge aproape de butul advers, Conache a reuşit şi el un eseu, iar până la pauză, după alte acţiuni pe treisferturi, Morisson a reuşit şi el să culce mmingea în terenul de ţintă advers. Între cele trei eseuri timişorene, Ovidiu Melniciuc a pus şi el 6 puncte pe tabelă, concretizând pentru gazde două lovituri de pedepasă. Astfel, la cabine, s-a intrat cu scorul de 15-6, Calafeteanu nereuşind să transforme niciun eseu, forma sa fiind chiar îngrijorătoare, el neaflându-se în „picior”, încă de la începutul campionatului.

Debutul reprizei secunde începe la fel de bine pentru oaspeţi, care după ce au pus presiune câteva minute în jumătatea adversă, au reuşit un eseu frumos, tot prin Randall Morisson. Conache şi-a asumat responsabilitatea transformării şi a adus cele două puncte adiţionale, iar din acel moment, Timişoara avea asigurat punctul bonus ofensiv. Lecţia de atac oferită de bănăâeni a continuat, şi la capătul altei faze senzaâionale pe trei sferturi, Dorin Lazăr o adevărată forţă a naturii, a mai adus un eseu, netransformat de Conache. Din păcate, ziua prostă a lui Calafeteanu s-a manifestat şi în defensivă, el greşind o pasă simplă, care a dus la un eseu marcat pe contraatac de clujeni, netransformat însă. Bănăţenii au revenit însă în atac, Conache a adus trei puncte dintr-o penalitate, apoi Timişoara a construit un contraatac din propriul 5 şi l-au dus până în terenul de ţintă advers, prin excelentul Simionescu, jucător ce a făcut şi astăzi un meci bun. Conache a adus punctele suplimentare, pentru 37-11! Nu avea însă să fie scorul final, Ikamanu Kafu reuşind un eseu după o fază excelentă de echipă, apoi altul după o fază individuală pe contraatac, ambele transformate de Conache.

51-11 pentru Timisoara Saracens care începe să arate din ce în ce mai bine.

Timişoara Saracens: Militaru, Rădoi, Mariş, Mureşan, Popârlan, Morrison, Lazăr, Gorcioaia, Calafeteanu, Calle Rivas, Simionescu, Tangimana, Fercu, Lemnaru, Conache. Rezerve: Sabău, Taupaki, Iftimiciuc, Ikamanu, Rose, Sefanaia, Popa, Sosene Anesi.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago